Ünlü psikiyatr aile sırlarını ifşa etmekten yargılanacak

~ 21.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
Ünlü psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek aile sırlarını ifşa etmekten yargılanacak.
 
Ünlü psikiyatr aile sırlarını ifşa etmekten yargılanacak

Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi geçinemeyen bir çifte eş terapisi yapan ve görüşmelerini vesika halinde eşlerden birine veren meşhur psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’in, 2 seneye kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi.

TUTTUĞU RAPOR MAHKEMEYE ULAŞINCA...

Alkol problemi olduğu ve geçinemedikleri için eşi B.T.T. aleyhine boşanma davası açan H.I.T. adlı kadın, dava sürecinde eşiyle beraber terapiye gittikleri meşhur psikiyatr Prof. Dr. Mansur Beyazyürek’in tuttuğu raporun mahkemeye ulaşması sonucu soluğu savcılıkta aldı.

TAZMİNAT DAVASI AÇILDI

Avukatı Tuyan Çağlar aracılığıyla psikiyatr Mansur Beyazyürek’in aile ve bilhassa kendi sırlarını ifşa ettiğini, eşinin talebi bile olsa hususi görüşmelerini mahkemeye sunamayacağını belirten H.I.T. Türkiye Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Kadının avukatı Tuyan Çağlar ayrıca benlik haklarının zedelenmesinden ötürü Beyazyürek’e 20 bin liralık tazminat davası açtı.

RAPORDAKİ BİLGİLER YALAN

Avukat Tuyan Çağlar’ın savcılığa sunduğu dilekçede, Mansur Beyazyürek’in, boşanma davasının sürdüğü Türkiye 14. Aile Mahkemesi’ne gönderdiği belgede, H.I.T’nin görüşmelerde kesinlikle söylemediği sözleri söylenmiş sözlermiş gibi lanse ettiği iddia edildi. Dilekçede, Prof. Dr. Beyazyürek’in mahkemeye gönderdiği belgede B.T.T.’nin “alkol almasının eşi tarafından problem olarak görüldüğünü, vakit zaman alkol etkisinde değişik davranışlar göstermekle beraber, bunun eşine karşı hiçbir vakit şiddete dönüşmediğini” ifade ettiği ve bunun eşi tarafından teyit edildiği bilgisinin de yalan olduğu vurgulandı.

ÖZEL HAYAT İHLALİ

Avukat Çağlar suç duyurusunda psikiyatr Beyazyürek’in bu bilgileri vererek hususi yaşamın gizliliğini ihlal ettiğini, Hasta Hakları Yönetmeliği’ne göre suç işlediğini belirtti. Bu ifade üzerine soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı takipsizlik kararı verdi.

2 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Karara itiraz eden mağdur kadının avukatı Çağlar’ın itirazını kabul eden Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi, meşhur psikiyatrın 2 seneye kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına karar verdi.

KENDİNİ SAVUNDU: RAPORU EŞİ İSTEDİ, VERDİM

Mansur Beyazyürek konu ile ilgili verdiği savunmada, çifte uygulanan bir testin sonucunu isteği üzerine kocaya verdiğini, kocanın boşanma davasına sunmasından kendisinin mesul olmadığını dedi. Boşanma aşamasında olan eşler konusunda bilhassa duygulu olduğunu ve tecrübeli bir psikiyatr olduğunu belirten Beyazyürek, olayın kendisiyle ilintilendirilemeyeceğini iddia etti.



Kaynak:Ensonhaber
Hits: 1494