HSYK seçimleri için YARSAV ve Yargıçlar Sendikası'ndan ortak liste

~ 21.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) Ekim ayındaki seçimi yarışında ilk aday listesini açıklayan YARSAV ve Yargıçlar Sendikası oldu.

Açıklanan ortak listede 3 kadın hakimin yer alması dikkat çekti. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası, seçimlerde kullanılmak üzere “ne cemaat ne hükümet” sloganını belirledi.

Adalet Bakanlığı ve mevcut HSYK’nın desteklediği iddia edilen Yargıda Birlik Platformu adliyelerdeki çalışmalarını son güne kadar sürdürmesine rağmen, halen aday listesini açıklamadı. HSYK seçimleri için ortak hareket eden YARSAV ve Yargıçlar Sendikası geçen cumartesi İstanbul’da yaptığı toplantıda aday listesine son şeklini verdi. YARSAV ve Yargıçlar Sendikası adli tatilin başladığı bugün listeyi yargı kamuoyuna açıkladı.

'Ne cemaat ne hükümet' sloganı
Yarsav ve Yargıçlar sendikası ortak hareket etme kararı verirken, “Ne cemaat ne hükümet sloganı” kullanma kararı aldı. YARSAV başkanı Murat Aslan, Hürriyet Dünyası'na yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Listemizde üç kadın adayımız var. Keşke daha çok kadın adayımızı koyabilme şansımız olsaydı. Biz YARSAV ve Yargıçlar Sendikası olarak ne cemaat ne hükümet sloganıyla yargı bağımsızlığı sağlanmak için yola çıktık” dedi.

Eminağaoğlu: Güç birliği yaptık
Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Hürriyet Dünyası’na, “Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması ve tam bağımsız yargı için güç birliği yaptık. Tüm meslektaşlarımızın da listemize destek vermelerini bekliyor ve istiyoruz.”

Belirlenen listede yer alan isimler şöyle :

Ayşe Sarısu -Pehlivan İzmir hakimi,
Berrin Lale Şenoymak -İstanbul hakimi,
Bülent Yücetürk – Ankara Savcısı,
İbrahim Fikri Talman - İstanbul Anadolu Hakimi,
Levent Ünsal - Yargıtay Tetkik Hakimi,
Leyla Köksal - Ankara hakimi,
Murat Aydın - Karşıyaka hakimi,
Mustafa Bağarkası- İstanbul hakimi,
Mustafa Karadağ - Ankara hakimi,
Nuh Hüseyin Köse - İstanbul Anadolu hakimi,
Süleyman Demirel - Gaziantep hakimi

 

solhaber

Hits: 924