O arazi TÜRGEV'e mi?

~ 15.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talimatı ile bitmek üzere olan Fatih Koleji inşaatını durdurup yeşil alan ilan edilmesi ile ilgili skandal bir iddia ortaya atıldı.

Büyükşehir Belediyesinin skandal talimatıyla inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji arsasına el konulup yeşil alana çevrilmesi Meclis gündemine taşındı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Gaziosmanpaşa ‘da kaba inşaatı bitmek üzere olan Fetih Öğretim İşletmeleri’ne ait Fatih Koleji ‘nin arsasına el koyup yeşil alana çevirmesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı gündemine taşındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu , yeşil alana dönüştürülmesinin yasal gerekçesini sordu. Araziye bir süre sonra AKP yandaşı bir firmanın AVM ve rezidanslar inşa etmesi için el konulduğu ve TÜRGEV’e ya da BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş.’ye devredileceği iddialarını dile getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yazılı olarak cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:


1. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile Gaziosmanpaşa’da kaba inşaatı bitmek üzere olan ve 7 Temmuz 2009’da yapılan ihalede 5 milyon 242 bin TL bedelle Fetih Öğretim İşletmeleri tarafından satın alınan ve kaba inşaatı bitmek üzere olan Fatih Koleji’nin inşa edildiği arsaya el konularak yeşil alana dönüştürülmesinin yasal gerekçesi nedir?

2. Yeşil alana dönüştürülmesi için tapu sahibinden muvafakatname veya İSKİ, UKOME ile Deprem ve Zemin İnceleme Müdürlüğü’nden görüş alınmadan üzerinde okul inşa edilen araziye hangi hukuki gerekçe ile el konulmuştur?

3. 2014 yılında aynı bölgede bulunan başka hangi alanlar da yeşil alanlara dönüştürülmüş, hangi inşaat projeleri durdurulmuştur?

4. Eğer arazide donatı eksikliği ortaya çıkıyorsa o halde Fatih Koleji’nin inşa edildiği parselin yanı başındaki parsellerde yüksek yoğunluklu konutlar inşa edilmesine nasıl izin verilmektedir?

5. Araziye bir süre sonra AKP yandaşı bir firmanın AVM ve rezidanslar inşa etmesi için el konulduğu iddiası doğru mudur?

6. Gaziosmanpaşa TEM Güneyi Revizyon Nazım İmar Planında eğitim alanı olarak belirlenen arazi bir süre sonra TÜRGEV’e ya da BTİ Eğitim Kurumları Ticaret A.Ş.’yedevredileceği iddiası doğru mudur?

sozcü

Hits: 1110