Yanlış Tebligattan Postacıya Hapis Cezası

~ 03.07.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Torbalı’da PTT dağıtımcısı olarak görev yapan Ali Şengül, meslek alışkanlığı yüzünden tebligat üzerine yazdığı yanlış yazı nedeniyle "görevini kötüye kullanmaktan" 6 ay hapis cezası aldı.

Postacı Ali Şengül'e 2008 yılında bir tebligatın üzerine yazdığı yazıdan dolayı, Hakim tarafından 'görevi kötüye kullanmaktan' cezalandırıldı.

Torbalı Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonucunda Şengül, 6 ay hapis cezası aldı. İyi halden dolayı cezası 5 aya düşürülen postacı, denetimli serbestlikten yararlandı. Mahkeme, Ali Şengül'e stadyumlarda maç izleme, içkili yerler ve kıraathaneler gibi toplumsal mekanlarda bulunmama cezası verdi. Talihsiz postacının beş yıl boyunca toplumsal mekanlarda bulunması yasaklandı.

- "Evde yok" diye yazdı

21 yıldır, Torbalı PTT'de dağıtıcı olarak görev yapan Ali Şengül, Torbalı Sulh Ceza Mahkemesi'nin gönderdiği tebligat evrakını ilgili şahsa vermek için evrakın üzerinde yazılı adrese gitti. Gittiği adresteki evde kimsenin bulunmadığını tesbit eden Şengül, tebligatın üzerindeki 'Nereye gittiği' bölümüne 'Evde yok' diye yazarak evrağı iade etti.

Şengül'ün teslim ettiği evrak hakim önüne gitti. Hakim, "Nereye gittiği" bölümünün yeni yönetmenliğe göre yanlış doldurulduğunu tesbit etti. Bunun üzerine Şengül hakkında "görevi kötüye kullanmak"tan dava açıldı.

Şengül, dava sonrasında 6 ay hapis cezası aldı. İyi halden dolayı cezası 5 aya indirilen Şengül, denetimli serbestlik yasasından faydalandı ve cezası ertelendi,

- Aynı hatayı 2. defa yaptı

5 ay hapise girmekten denetimli serbestlikle kurtulan 2 çocuk babası olan Ali Şengül, meslek alışkanlığı yüzünden aynı hatayı 2. kez daha yapınca bu sefer para cezası ile stadyumlardaki maçlara, kıraathanelere ve içkili mekanlara girme yasağı ile cezalandırıldı.

Meslek alışkanlığı yüzünden ceza aldığını söyleyen Şengül, "Evde olmayan kişiler için tebligatların üzerine "evde yok" notu düşüyorduk. Yeni yönetmeliğe göre evde olmayan kişinin nerede olduğunu yazmamız gerekiyormuş. Ben de meslek alışkanlığı olduğu için tebligata "evde yok" notu düştüm. Bu yüzden de cezalandırıldım. Aynı hatayı 2. kez yaptım. İlkinde denetimli serbestlikten yararlandım. 2.'sinde ise 3 bin lira cezaya çarptırıldım" dedi.

Yapılan itirazlar sonrasında ceza yarıya indirilerek askıya alındığını söyleyen Şengül, "Şu an cezam askıda bekletiliyor. 2 yıl daha beklemem gerekiyor. Ne zaman ne olur onu da Allah biliyor" şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı


Hits: 1403