'Mağduriyeti neymiş gelsin mahkemede anlatsın'

~ 26.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Hatay’daki Gezi Direnişi’ne destek eylemlerinde yaşamını yitiren Ahmet Atakan’ın ardından ÖDP’nin 11 Eylül 2013’de çağrısı üzerine Halkevleri ve EMEP’in de katılımıyla Bursa’da bir yürüyüş düzenlendi

 

'Mağduriyeti neymiş gelsin mahkemede anlatsın'

 
Hatay’daki Gezi Direnişi’ne destek eylemlerinde yaşamını yitiren  Ahmet Atakan’ın ardından ÖDP’nin 11 Eylül 2013’de çağrısı üzerine Halkevleri ve EMEP’in de katılımıyla Bursa’da bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte, “Katil Tayyip katil polis”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından başlatılan  soruşturma sonunda  5 kişi hakkında dava açıldı.  Başbakan Erdoğan kendisine hakaret edildiği iddiasıyla sanıklardan şikâyetçi oldu. İddianamede “şikâyetçi ve mağdur” olarak yer aldı.
 
‘MUHATAP BAŞBAKANDIR’
“Kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret”, “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Kanunu’na muhalefet” ettikleri iddiasıyla yargılanan 5 kişinin dünkü duruşmasında mahkeme ilginç bir karara imza attı.  Sanık avukatların,  “Başbakan mağdur ise gelsin mağduriyetini mahkemede anlatsın” yönündeki beyanları üzerine mahkeme,  Başbakan Erdoğan’ın dinlenmesine karar verdi. Bursa 9. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki davanın 3’üncü duruşmasında söz alan sanıkların avukatı Birkan Özey, adaletsiz bir yargılama yapıldığına dikkat çekerek, “Zira muhatap Başbakan’dır. Kendisi duruşmaya katılmaksızın ve ifadesi alınmaksızın Türkiye çapında davalar açıyor  ve sonuçlandırıyor. Ayıca müşteki katılan konumundadır, kendisinin katılan sıfatıyla beyanlarının tespitini talep ediyoruz” dedi. Duruşma 30 Eylül 2014’e ertelendi.

BİRGÜN

Hits: 990