ABD'li Senatör: IŞİD'i biz silahlandırdık

~ 24.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

ABD’li Senatör: IŞİD’i biz silahlandırdık

 

ABD’li Senatör Rand Paul, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) bu kadar hızlı güçlenmesinin nedeninin ABD’nin Suriye’de bu grubu silahlandırması olduğunu söyledi.

(soL - Dış Haberler) ABD Kentucky Senatörü Rand Paul, CNN'e konuştu. “Önce buraya nasıl geldiğimizi anlamamız gerektiğini düşünüyorum" diyen Paul, "Sanırım IŞİD’ın bu kadar palazlanmasının nedenlerinden biri, bizim onların müttefiklerini silahlandırmamız. Biz Suriye’de İŞİD’le müttefiktik” vurgusunu yaptı.

Paul ABD’nin odağını Suriye’ye kaydırması gerekip gerekmediği şeklindeki bir soruya da, “Biz El Kaide’nin yanında, IŞİD’ın yanında savaşıyorduk. IŞİD artık iki ülkede güçlendi. Ama burada bir anormallik var. Suriye’de IŞID’le birlikteyiz. Savaşın aynı tarafındayız. Yani, Irak’taki IŞİD’ı durdurmak için harekete geçenler, Suriye’de IŞİD’le müttefik. Bu politika tamamen çelişkili. (Suriye Devlet Başkanı Beşar) Esad’dan kurtulursak, Suriye’de cihatçılar içi bir harikalar dünyası olacak” dedi.

IŞİD’ın şu anda ABD için acil bir tehdit olmadığını savunan Paul, “IŞİD’in tam şu anda mücadelenin ortasındayken, ‘Amerika’ya kıtalar arası balistik füze atmamız gerekiyor’ diyeceğini sanmıyorum” dedi.

SOLHABER

Hits: 877