Olay çıkaranlara ağır ceza geliyor

~ 03.06.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Kocaeli ASKF Genel Başkanı Murat Aydın ve yönetimi sahalarda yaşanan olumsuzlukları, kulüpler ve tesislerdeki eksiklikleri, ilçelerde karşılaşılan sıkıntıları masaya yatırdı. Yönetim kurulu olay çıkartan kulüplere İl Disiplin Kurulu dışında ASKF tarafından ağır cezalar uygulanması yönünde karar aldı.

GÜNDEM ÇOK YOĞUNDU

Kocaeli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Yönetim Kurulu Murat Aydın başkanlığında toplandı. 19 yönetim kurulu üyesinin katıldığı toplantıda, futbol sahalarında özellikle 2. Küme karşılaşmalarında yaşanan istenmeyen olaylar, neler yapılabileceği, cezai müeyyideler, son bir ayda yapılan organizasyon ve etkinlikler, haziran ayı çalışmaları, kulüpler, tesisler ve ilçelerdeki sorunlar, eksiklikler ve kupa dağıtımları ile yeni kurulan profesyonel takımla ilgili değerlendirme yapıldı.

ÜÇ SAATLİK TOPLANTI

Futbol sahalarında centilmenliğe yakışmayan davranışların sergilendiğine ve her fırsatta sporun kavga-dövüş ortamında yapılmaması gerektiğine vurgu yaptıklarına dikkat çekerek toplantıyı değerlendiren KASKF Genel Başkanı Murat Aydın, “3 saatlik toplantı yaptık. Gündemimizdeki birçok önemli maddeyi değerlendirdik. Bunlardan bir tanesi son dönemlerde özellikle 2. kümede cereyan eden sportmenliğe yakışmayan olaylarla ilgili detaylı fikir alışverişinde bulunduk” diye söze başladı.

AYRICA CEZA VERİLECEK

Kulüplerin fair play ilkelerine bağlı kalmasının altını çizen Murat Aydın, “Bu olayları gerçekleştiren kulüplerimizin başkanları ve yöneticileriyle de zaten görüşüyoruz. Sporun kavga dövüş ortamında yapılmamasını, fair play çerçevesinde icra edilmesini - her dönem anlattığımız gibi- anlatıyoruz. İl ve ilçe spor güvenlik kurulu toplantıları yaparak emniyet müdürlükleriyle görüşüyor, kulüpleri bir araya toplayarak gerekli uyarılar yapıyoruz. Toplantıda da ciddi uyarılar yapılması gerektiğini, bu uyarılara uymayan kulüpler olduğu takdirde onların sadece İl Disiplin Kurulu tarafından değil, bizler tarafından da cezai uygulamaya maruz kalmaları kararını aldık” dedi.

TESİSLERDEKİ EKSİKLİKLER

Ayrıca tesisleşme anlamında başta Yahya Kaptan Ferruh Duygu Tesisleri olmak üzere Tavşancıl Stadı ve Mollafenari Stadı ile alakalı çalışmalar yapıldığını yönetime aktardığını söyleyen Aydın, “İlçelerdeki kulüplerimizin ve tesislerimizin eksiklikleriyle ilgili değerlendirme yaptık. Yönetici arkadaşlarımız bölgelerindeki sorunları anlattı, çözüm noktasında yapabileceklerimizi konuştuk. Gölcük Hisareyn, Bahçecik, Başiskele, Maşukiye ve Arslanbey statlarının eksiklikleri ve Başiskele Doğantepe bölgesinde yapılması planlanan tesislerin durumu da gündemimizde detaylı bir şekilde yer aldı ” diye konuştu.

FESTİVAL İPTAL EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni Spor Şube Müdürü Doğa Ergün ziyaretini ve Gençlik Festivali’ni de gündeme taşıyan genel başkan Aydın, “Soma’da yaşanan faciada yaşamını yitiren emekçilerimizin acısı çok taze. Bu nedenle yönetim kurulu olarak oybirliğiyle haziran ayında yapacağımız Gençlik Festivali’ni iptal ettik. Seneye elim bir olay yaşanmazsa festivalimizi gerçekleştireceğiz” dedi.

 

 

http://www.ozgurkocaeli.com.tr/haber/olay-cikaranlara-agir-ceza-geliyor-163311.html

Hits: 941