AKP kendi polisini seçiyor

~ 29.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Polis Akademisi Başkanlığı MEB'den gecekondularda yaşayan, sosyal güvencesi olmayan, taktir veya teşekkür belgesi almış 30’ar öğrenci istedi.

Polis Akademisi Başkanlığı’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulların 7 ve 8. sınıflarından özellikle gecekondularda yaşayan, sosyal güvencesi olmayan, taktir veya teşekkür belgesi almış 30’ar öğrenci istemesi velilerde kaygıya neden oldu. Eğitimciler ise bu girişimi, Emniyet Teşkilatı’nın ve AKP’nin “kendi polisini” çekirdekten yetiştirme isteği olarak değerlendirdi.

Polis Akademisi Başkanlığı’nın İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okulların 7 ve 8. sınıflarından özellikle gecekondularda yaşayan, sosyal güvencesi olmayan, taktir veya teşekkür belgesi almış 30’ar öğrenci istemesi velilerde kaygıya neden oldu. Eğitimciler ise bu girişimi, Emniyet Teşkilatı’nın ve AKP’nin “kendi polisini” çekirdekten yetiştirme isteği olarak değerlendirdi. Eğitim Sen Yönetim Kurulut üyesi Barış Uluocak, “Bu durum ailelerin yoksulluğunu da göz önüne alarak ileride polis teşkilatına yönelik bir personel çalışmasını ortaya koyuyor” dedi

Polis Akademisi Başkanlığı Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu Müdür Vekili Mehmet Ercan Eralp imzasıyla İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda İçişleri Bakanlığı koordinatörlüğünde “İç Göç Özel Uygulama Planı” gereği tüm Polis Meslek Yüksek Okulları’nda yaz dönemlerinde “Haftalık Yaz Kampı Programları”nın uygulanacağı bildirildi. Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda da haftalık yaz kamplarına katılan öğrencilere “milli ve manevi değerleri kazandırmak, birlik ve beraberliği güçlendirmek, yurttaşlık ve tarih bilincini yükseltmek, kent kültürüne uyumu kolaylaştırmak, sosyalleşmeyi sağlamak, eğitim ve motivasyonu artırmak, suça karşı direnç oluşturmak ve çalışarak başarma azminin yükseltilmesi için” birtakım eğitimler verileceği belirtildi.

Velinin kimlik numarası isteniyor
Her dönem için 30’ar öğrenci olmak üzere 150 asıl ve 150 yedek öğrenci tespit edilmesinin istendiği yazıda, seçilen öğrencilerin anne-babalarının TC kimlik numaralarının, ikametgâh adreslerinin, ev telefonlarının ve cep telefonu bilgilerinin istenmesi ise velileri kaygılandırdı. Velilerin birçoğunun söz konusu bilgileri vermek istemediği belirtildi.

Çocuklar fişleniyor
Söz konusu yazıyı değerlendiren Eğitim Sen Yönetim Kurulu Üyesi Barış Uluocak, bu durumun ileride polis teşkilatına yönelik bir personel çalışmasını ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Çocuklar o kampta nasıl bir bilgi akışına, müfredata, eğitime tabii tutulacaklar. Bu kampta aslında çocukların fişlenmesi de sağlanıyor. İleride bu yoksul çocukların herhangi bir sol grup içerisine girmesi de düşünülerek çocukları şimdiden fişlemeye çalışıyorlar” dedi. Zaman zaman AKP’nin kendi toplumsal projesine yönelik birtakım dini yönelimli kampları, Diyanetle birlikte hac, umre ziyaretleri gibi çalışmalar yaptığını anımsatan Uluocak, “Yeni bir nesil tayin etme yolunda birtakım çalışmalar yapılıyor. Şimdi de polis teşkilatı AKP’nin yeni sosyal düzeni oluşturması için kullanılıyor ” diye konuştu.(Kayhan Ayhan / Cumhuriyet)


Hits: 981