Eski bakanlara Yargıtay'dan kötü haber!

~ 28.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıtay, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası görevlerinden ayrılan 4 eski bakan hakkındaki soruşturmayı etkileyecek bir karar verdi.

Yargıtay 10. Ceza Dairesi'nin daha önce verdiği "Dinleme kararı hangi konunda verilmişse, mahkumiyetin de sadece o suçtan verileceği yönündeki kararı bozuldu.

 

Yargıtay Ceza Genel Kurulu verdiği son kararla bir suç takibi için dinleme kararı verilmiş ve o takip sırasında başka suçlara ilişkin bilgiler elde edilmiş ise dinleme kayıtlarının o suçlar için de delil sayılabileceğini karara bağladı.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu'nun verdiği kritik kararı bugünkü köşesinden değerlendiren Hürriyet gazetesi yazarı Mehmet Y. Yılmaz, kararı "Malum bakanları üzecek karar" başlığıyla yorumladı. Yılmaz, karara ilişkin şunları yazdı:

"...Dinleme kararlarının yaratacağı hukuki sonuçların alanı genişlemiş oldu.
Bunun anlamı, bundan böyle mahkemelerin, önlerine gelecek dinleme talepleri ile ilgili karar verirken daha çok titizlenmesi olmalıdır. Tabii bu haberden hiç hoşlanmayacak birilerini de hep birlikte tanıyoruz.

Malum bakanlann bir işadamı ile olan "parasal ilişkilerinin" bir bölümünü böyle öğrenmiştik çünkü. Başka bir suç takip edilirken onlar da dinleme ağına takılmışlar ve ortaya akıl almayacak bir ilişkiler demetinin çıkmasına neden olmuşlardı. ElbetteTBMM onların Yüce Divan a gönderilmesi ile ilgili bir karar verecek mi, şu anda bilemiyoruz. Gerçi AKP'nin soruşturma komisyonu çalışmalarını engellemek ile ilgili stratejisine bakacak olursak,TBMM Genel Kurulundan böyle bir sonuç çıkmasını beklemek biraz zor.

http://www.internethaber.com/eski-bakanlara-yargitaydan-kotu-haber-677430h.htm


Hits: 956