Savcı, Uğur Kurt için suç duyurusu yapan avukatları odadan attırdı

~ 22.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Okmeydanı'nda çıkan olaylarda polisin havaya ateş açmasından sonra, bir cenaze için geldiği cemevinin önünde beklerken boynundan vurulan Uğur Kurt'un ağır yaralanmasının ardından avukatlar, delillerin tespiti için savcılığa başvurdu. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde soruşturmayla ilgilenecek olan Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı ile görüşerek taleplerini iletmek isteyen avukatlar, savcının talimatıyla özel güvenlik görevlileri tarafından yaka paça odadan dışarı atıldı. Özel güvenlik görevlileri avukatları adliye koridorunda yerlerde sürükledi.

Süleyman Arıoğlu / Cnnturk.com |
22.05.2014 Perşembe 17:37

Uğur Kurt'un vurularak ağır yaralandığı olay sonrasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne giden 6 avukat suç duyurusunda bulundu. Daha sonra olay yerinde keşif yapılması, görüntü kayıtlarının alınması gibi konulardaki taleplerini iletmek için ilgili savcı ile görüşmek isteyen avukatlar, Başsavcılık tarafından soruşturmaya bakacak olan Cumhuriyet Savcısı Orhan Kapıcı'ya yönlendirildiler.

Savcı Orhan Kapıcı güvenliği çağırıp avukatları attırdı

Savcı Orhan Kapıcı, odasına avukatlardan sadece iki kişiyi almak istedi. Buna itiraz eden, soruşturmaya ilişkin hukuki talepte bulunacaklarını söyleyen avukatlar, neden diğer arkadaşlarıyla savcının görüşmek istemediğini sorduklarında aldıkları yanıt çok sert oldu. Savcı Kapıcı, adliyenin özel güvenlik görevlilerini çağırarak, "Sizin derdiniz üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek" dediği avukatları yakapaça odasından dışarı attırdı.

6 avukat gözaltına alınabilir

Özel güvenlik görevlileri tarafından yerlerde sürüklenerek dışarı çıkarılan 6 avukata, kimlik tespiti yapılmak istendi. Ancak avukatlar buna karşı çıktı. Avukatlar Oya Aslan, Şükriye Erden, Efkan Bolaç, Yelvi Doğan, Kübra Kurtoğlu ve Sezin Genç hakkında savcı tarafından gözaltı kararı çıkartılmakta olduğu öğrenildi.

Avukat Oya Aslan anlattı

Cnnturk.com'un görüştüğü Oya Aslan, olaya ilişkin şunları anlattı:

"Uğur Kurt'un öldürülmesiyle ilgili suç duyurusunda bulunduk ve daha sonra başvuruyu alan savcı taleplerimizi bildirmemiz için bizi ilgili savcı Orhan Kapıcı'ya yönlendirdi. Olay yerinde keşif yapılsın, görüntü kaydı alınsın gibi taleplerimizi konuşacaktık. Savcı Kapıcı odasına sadece iki kişi istedi. Biz neden avukatlarla görüşmediğini, böyle bir sınırlamanın nedenini sorduğumuzda, 'Benim kiminle görüşeceğime siz karar veremezsiniz. Herkesi odama almak zorunda değilim' dedi. 'Soruşturmaya ilişkin talepte bulunacağız niye almıyorsunuz?' diye sorunca güvenliği çağırdı ve 'Bunları atın, dertleri üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek' dedi. Özel güvenlik görevlileri de bizi zor kullanarak yakapaça odadan dışarı attı. Çıktıktan sonra da kimlik tespiti yapmaya çalışıyorlar. Savcı Kapıcı'nın hakkımızda gözaltı için şu anda talimat yazdırdığı söyleniyor. Bu durumu şikayet edecek bir başsavcı vekili ile görüşmek istedik ama kendimize bir başsavcı vekili bulabilmiş değiliz. Sorduklarımız 'Ben ilgilenmiyorum diyor"

 

CNNTÜRK

Hits: 1225