Orhan Kural tepki topladı: 'Karbonmonoksitten ölüm çok tatlı bir ölümdür'

~ 14.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen ve 300'ü aşkın madencinin mahsur kaldığı faciadan sonra Anadolu Ajansı ve Orhan Kural'ın açıklamaları tepki topladı. Resmi twitter hesabından açıklama yapan Anadolu Ajansı bütün tedbirlerin alındığını iddia ederken, Orhan Kural ise CNN'de "tatlı bir ölüm" ifadesini kullandı.

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasından sonra Anadolu Ajansı'nın ve akademisyen Orhan Kural'ın yaptığı açıklamalar büyük tepki topladı. Anadolu ajansı resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada " Soma Kömür İşletmeleri, alınan en yüksek ve sürekli denetimde olan tedbirlere rağmen yaşanan kazaya anında müdahele edildi" dedi. Anadolu Ajansının yaptığı bu açıklama sosyal paylaşım sitesi twitter'da büyük tepki topladı.

Öte yandan konuyla ilgili açıklama yapmak için CNNTürk'te Cüneyt Özdemir'in konuğu olan İTÜ Maden Fakültesi'nden Prof. Dr. Orhan Kural'ın 'karbonmonoksitten ölüm' için 'tatlı bir ölümdür' yorumu yapmasına tepki yağdı.

Kural canlı yayında, "Karbonmonoksit oksijenden daha hafiftir, yukarı çıkar. Çok iyi bir intihar yoludur maalesef. Çok tatlı bir ölümdür, hiçbir şey hissetmezsiniz. Kokusu yoktur. Maalesef böyle bir ölüm getirir" dedi.

Kural, izleyicilerden gelen tepki üzerine sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti, zehirlenerek, yanarak ölmekle kıyasladığı mesajını verdi. Ancak Kural'ın sözleri sosyal medyada geniş yankı buldu.

Bazı kullanıcılar ise Kural'ın bir süre önce madencilikle ilgili programına Soma'daki madenin sahibini konuk ettiği, bu nedenle toz kondurmadığı eleştirisini getirdi.

 

solhaber

Hits: 839