ACIMIZ BÜYÜKTÜR

~ 14.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Soma Kömür İşletmeleri Ocağında 787 yurttaşımızın çalıştığı sırada ;  vardiya değişiminde yaşanan patlamadan sonra çıkan yangın sonucu, sayıları saat başı artan kayıplar yaşıyoruz.

Son açıklamalar, kayıplarımızın 200’ü aştığını göstermektedir. 75 yurttaşımız yaralanmış, 350 yurttaşımız da kurtulmuştur.

Tek umudumuz ocakta mahsur kalan 200’e yakın yurttaşımıza ulaşılabilmesidir. Bunun ne denli güç olduğunu bilsek de, umudumuzu  dualarımızla diri tutmaya çalışacağız.

Dünya sıralamasında, kömür ocaklarında kaybedilen insan sayısı bakımından en öndeki ülkeyiz. Yetkililerimizin bu ölümleri “kader” saydıkları kazalara tanık oluşumuzun üzerinden çok da zaman geçmedi. Sorumluluk sahiplerinin, bu türden kazaları, “işin gereği” saydıkları bir ülkede yaşıyoruz. Nitekim, kazanın meydana geldiği ocakta da, Mart ayında teftiş yapıldığı ve “mevzuata aykırı bir durum görülmediği” anlaşılmıştı.

Şimdi kaybedilen bu kadar can, “emek” kavramına özgü soğuk bakışın somutlandığı  umursamazlığa ödenen bedeldir.

İstanbul Barosu olarak, acılarımızı toprağa ve yüreğimize gömdükten sonra, sorumluların ortaya çıkarılmasını sağlayacak girişimlerde bulunacağız.

Kaybettiğimiz canlarımız için Allah'tan rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyoruz. Yaralı kurtulan yurttaşlara geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

İSTANBUL BAROSU BAŞKANLIĞI

Hits: 811