Başbakan Feyzioğlu'na "böyle bir edepsizlik olmaz" dedi ve salonu terk etti

~ 10.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Feyzioğlu konuşmasını bitirmek üzere iken Başbakan Erdoğan "Böyle bir edepsizlik olmaz" diyerek salonu Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte terketti.

Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 26 sayfalık konuşmasını yaklaşık 1 saatin üzerinde yaptı. Sözlerini bitirmek üzereydi ancak Başbakan Erdoğan "Böyle bir edepsizlik olmaz, 1 saati aşkın süredir konuşuyorsun" diye tepki göstererek salonu terk etti.

Danıştay’ın 146. Yıldönümü törenleri sırasında Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu’nun konuşmasının uzamasına kızan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, oturduğu yerden “Edepsizlik yapıyorsun” diye tepki gösterdi. Bunun üzerine Feyzioğlu, kürsüden ''Ben edepsizlik yapmadım, kimseye de edepsizlik yapıyorsun demeyi kendime yakıştırmam” dedi.

Feyzioğlu'nun konuşmasının siyasi olduğunu belirten Başbakan, Barolar Birliği Başkanı'nın konuşması devam ederken yerinden kalktı. Çok sinirlenen Başbakan Erdoğan'ın yanında Gül de vardı.

Başbakan daha sonra hızlıca salonu terketti.
Bu sırada Cumhurbaşkanlığı korumaları da Gül törenden ayrılana kadar hiçbir Danıştay üyesinin salondan ayrılmasına izin vermedi.

"Bitirdim bitirdim ama şunu söylemeden bitirmeyeceğim"dedi. Konuşmasına devam etti. Söyledikleri karşısında Erdoğan hayli sinirli bir şekilde edepsizlik yapıyorsun söylediklerinin çoğu yalan dedi.


DEVLETİN ZİRVESİ TÖRENDE

Danıştay'ın 146. kuruluş yıldönümü etkinliği devletin zirvesini buluşturdu. Törene ilk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan geldi. Erdoğan'dan sonra CHP lideri salona girdi. Kılıçdaroğlu, Başbakan'la tokalaştıktan sonra yerine oturdu ancak iki liderin bir diyalog kurmaması dikkat çekti

Danıştay'ın konferans salonunda yapılan kuruluş yıldönümü etkinliği yargı camiası ile siyaset dünyasını buluşturdu.

Başbakan Erdoğan törene ilk gelenler arasında yerini aldı. Erdoğan salona girdikten sonra Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu ile tokalaştı.

Daha sonra kendisine ayrılan yere geçti. Salona Erdoğan'ın ardından CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı. Erdoğan ile de tokalaşan Kılıçdaroğlu daha sonra ön sıralarda kendisine ayrılan yere oturdu.

Salona gelen Genelkurmay Başkanı Necdet Özel de Erdoğan ile tokalaştıktan sonra yerine geçti.

Törene en son gelen ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül oldu. Gül, salona girdikten sonra ön sırada oturanlarla tokalaştı.

Gül'ün yerini almasının ardından tören başladı.

Önce Saygı Duruşu'nda bulunuldu. Sonra İstiklal Marşı okundu.

DANIŞTAY BAŞKANI'NDAN MÜDAHALE UYARISI

Daha sonra kürsüye çıkan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, şunları söyledi:
Yargı kararlarına ve yargıçlara eleştiri getirilirken, yargı ve yargıçlar idarenin yandaşı ya da idarenin faaliyetlerine sürekli engel çıkaran bir güç gibi değerlendirilmemelidir. Yargı sürecinin sağlıklı şekilde işleyebilmesi için bir taraftan yasama ve yürütme, yasal yetkilerini kuvvetler ayrılığı ilkesine uygun kullanmalı, diğer taraftan yargıçlar da uygunsuz müdahalelerden kendilerini olabildiğince korumalıdır.

ELEŞTİRİLER  YARGIYI ELEŞTİRİYE DÖNÜŞMEKTEDİR

 Yargı kararının eleştirisi ile yargı organının eleştirisi aynı anlam ve sonucu içermemektedir. Kimi zaman bu eleştiriler kararı aşarak, yargıyı eleştirmeye dönüşmektedir. Yargının saygınlığının zedelenmesi bir ülke bakımından yıkıcı etkilere yol açar.


Hits: 1184