AKP'li Belediye Okmeydanı için düğmeye bastı

~ 08.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin uzun süredir kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya çalıştığı Okmeydanı için devreye 6306 sayılı afet yasasını sokmaya hazırlandığı ortaya çıktı. Riskli alanı ilan edilmesi halinde Okmeydanı İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm bölgesi olacak.

Rıfat Doğan - soL
AKP'li Beyoğlu Belediyesi'nin uzun süredir kentsel dönüşüm uygulaması için halkı ikna etmeye çalıştığı Okmeydanı’nı “riskli alan” ilan ederek kentsel dönüşüm projesini yaşama geçirmek için teklif hazırladı. Cuma günü Emlak ve İstimlak Müdürlüğü bölgenin 6306 sayılı yasa kapsamında riskli alan ilan teklifinin saat 14'de görüşülmesi ve AKP'li Meclis üyelerinin kabul oylarıyla geçmesi bekleniyor. Okmeydanı halkı ise AKP'li Beyoğlu Belediyesi'ne tepkili.

Belediye davaları engelleyecek
Konuya ilişkin soL'a konuşan Okmeydanı Çevre Koruma Derneği Başkan Yardımcısı Rüstem Karakuş, kararı beklediklerini ve şaşırmadıklarını kaydederek, hak sahiplerine herhangi bir garanti vermeyen, sahte taahhütnamelerle halkı kandıran belediyenin bu yola başvuracağını biliyorduk dedi. Belediyenin kendi uygulamak istediği kentsel dönüşüm uygulamasında sıkıntıların olduğunu ve halkın bu sürece ikna olmadığını belirten Karakuş, bir çok hak sahibinin belediyeye dava açtığını ifade etti. Bu teklifin bu davaları ve hak arayışını engellemek olduğunu dile getiren Karakuş, bunun için bu yola başvurduklarını dile getirdi.

Zemini sağlam yapılar 15 yıllık
Karakuş, riskli alan teklifi getirilen Okeydanı'nın zeminin kayalık ve sağlam olduğunu ayrıca yapılarının 15 yıllık olduğunu savunarak, bölgenin bu haliyle riskli alan ilan edilmesinin herhangi bir gerekçesinin olmadığını dile getirdi. Kabul edilmesi halinde İstanbul'un en büyük kentsel dönüşüm projesi olacağını söyleyen Karakuş, 1 milyon 650 bin metrekarelik Okmeydanı'nda 100 bin insanın bundan etkileneceğini belirtti. Konuya ilişkin bilgi için aradığımız Beyoğlu Belediyesi basın birimi bir bilgisinin olmadığını söyledi.

 

solhaber

Hits: 975