MİT TIR'ları ile ilgili 13 askere müebbet!

~ 08.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

TIR'ları durduran askeri personellerden 13'ü hakkında müebbet hapis cezası isteniyor.

Adana Cumhuriyet Başvcılığı'nca MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik yürüttüğü 'Casusluk Soruşturması' tamamlandı. Adana ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü?'nde görevli askeri personellerden 13'ü hakkında müebbet hapis cezası istemi ile Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmasına karar verildiği açıklandı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, 19.01.2014 tarihinde Adana'nın Ceyhan İlçesi, Sirkeli Doğu Gişelerinde MİT'e ait TIR'larının durdurulmasına ilişkin ihbarı yapan şüpheliler ile ilgili yapılan soruşturmanın tamamlandığını duyurdu.

Açıklamada, "Söz konusu MİT'e ait faaliyetle ilgili görevlendirilen 'MİT mensuplarının' önceden cep telefonu, kimlik ve adres bilgilerinin casusluk amacıyla ele geçirilip, uydurma bir suç iddiasıyla ilgili kişiler hakkında mahkemeden önleme dinlemesi kararı alınıp, MİT mensuplarının yasa dışı dinlendiği ve söz konusu MİT faaliyetinin ayrıntılarının öğrenilip bir mizansen çerçevesinde Adana İl Jandarma Komutanlığına önceden haber verilip sonradan mizansene uygun ihbarın yapıldığı ve MİT TIR'larının buna dayanılarak durdurulduğu ve söz konusu olayın gerçekleştirildiği tüm soruşturma kapsamından anlaşılmıştır." denildi.

Söz konusu şüphelilerin, Adana ve Ankara İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü?'nde görevli askeri personellerden Ö.K., H.G.,G.M., H.K., B.K., H.Ö., E.T., H.İ.K., A.Y., M.Ö., C.K., H.Ü., S.Y. olduğu tespit edildiği ifade edilen Başsavcılık açıklamasında, "Şüpheliler hakkında 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etme' suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapis talebi ile ve 'Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla açıklama' suçundan müebbet hapis cezası istemi ile Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesine kamu davası açılmıştır." bilgisi verildi.

Jandarma görevlilerinden şüpheliler H.C., Ü.U., C.B. hakkında aynı suçlardan dolayı delil yetersizliğinden kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği bildirilen açıklamada, "Ayrıca diğer iddialar ve diğer şüphelilerle ilgili soruşturma Adana Cumhuriyet Başsavcılığının 2014/30800 soruşturma numarası üzerinden devam etmektedir." ifadesine yer verildi.

 

t24

Hits: 1052