"Erkeklik indirimi yapmayın"

~ 04.05.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Avukatlar, kadın cinayetlerinde erkeklerin tahrik indirimine güvendiklerini, bundan cesaret aldıklarını belirtti.

Gökay USANMAZ / AHT 

Kendisinden boşanmak isteyen 2 çocuğunun annesi Pınar Şahin'i otomobilde giderken silahla vurarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Abbas Şahin davasında müşteki avukatları, kadın cinayetlerinde erkeklerin tahrik indirimine güvendiklerini, bundan cesaret aldıklarını belirterek, mahkeme heyetinden ‘erkeklik indirimi' yapmamalarını talep etti.


İstanbul Esenyurt'ta 13 Mayıs 2013'te kendisinden boşanmak isteyen 10 yıllık eşi Pınar Şahin'i otomobil içinde başından vurarak öldüren Abbas Şahin hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Bakırköy 5'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sona yaklaşıldı. Önceki gün görülen duruşmaya Pınar Şahin'in annesi Ayşe İkiz ve üç ablası katıldı. 

Avukatları Meriç Eyüboğlu esas hakkındaki beyanında sanığın, eşinin kendisini aldattığı iddiasını ilk ifadelerinde bahsetmediğini, kendisine avukat verildikten sonra bu iddiayı ortaya attığını belirtti. Avukat Eyüboğlu şöyle devam etti: 

TAHRİK İNDİRİMİNDEN CESARET
"Araştırmalara göre sayısı günden güne artan kadın cinayeti davalarında sanıkların tahrik indirimi alabilmek için ortaya attıkları ilk iddia aldatıldıkları, ikincisi ise erkeklik gururunun aşağılanarak hakarete uğradıklarıdır. Artık her gün karşılaştığımız kadın cinayetlerinde erkekler tahrik indirimlerinden cesaret almaktadırlar. Bu indirimler cinayetleri özendirmektedir. Artık mahkemelerin kadın cinayetlerine erkeklik indirimi yapmamalarını istiyoruz." 

"OLAYDA TASARLAMA VARDIR"
Avukat Eyüboğlu, olayda sanığın, eşini silahla vurduktan sonra bir süre arabayla dolaştırdığını, hastaneye götürmek yerine annesine götürdüğünü belirterek, "Pınar tam 9 gün yoğun bakımda yaşam savaşı vermiş ve ölmüştür. Pınar'ın vurulduktan sonra araçta dolaştırılması, eylemin canavarca hisle işlendiğini göstermektedir. Ayrıca olayda tasarlama da vardır. Bu nedenle sanığın da en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

SAVCI AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEP ETTİ
Cumhuriyet Savcısı Gökhan Sayın verdiği mütalaada sanığın savunmasında eşini kaza sonucu öldürdüğünü savunduğunu ancak dosya kapsamına göre bu savunmaya itibar etmenin mümkün olmadığını belirtti. Savcı Sayın, maktul Pınar'a, suç tarihinden 4 ay önce eşinden şiddet görmesi nedeniyle 1 aylık koruma kararı verildiğini, bu nedenle ve dosya kapsamından da anlaşılacağı üzere sanığın, eşini kasten öldürdüğünü belirterek, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme, talep üzerine sanık ve avukatına esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

"VELAYETLERİ ANNELERİNİ ÖLDÜREN BABALARINDA"
Ölen Pınar Şahin'in ablası Filiz İkiz, "Kesinlikle indirim yapılmasını istemiyoruz en ağır cezayla yargılanmasını istiyoruz. O benim kardeşimi 14 yaşında kaçırdı ve 10 yıl boyunca ona eziyet etti. Onu bize göstermedi. Ayrıca çocukların velayeti annelerini öldüren babada. Ayaz babaannesinde. Olaydan sonra kardeşler birbirlerini hiç görmedi. Biz çocukları yanımızda istiyoruz. Kaldı ki çocukların 6 tane teyzesi 2 tane de dayısı var. Biz her türlü onlara yeteriz. Onlar olaya kadar torunlarını bile tanımıyorlardı. Son 5 yıldır görüşmüyorlardı. Cemre kesinlikle bizimle kalmak istiyor ve kardeşini de yanında istiyor. Aile Bakanı'na mektup bile yazdı Cemre ama onların görevi değilmiş bu. Bakalım tek umudumuz velayet davasına bakan mahkemede."

 

Hits: 841