Doğu Perinçek: AYM Başkanı hukuku değil suç örgütlerini savundu

~ 28.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Haşim Kılıç’ın İBDA-C mensubu olduğunu hatırlatan Perinçek, ‘F Örgütü’nü savunan bir konuşma yaptı. Cumhuriyetimizin Anayasa Mahkemesi’ne yakışmaz’ dedi. Doğu Perinçek’e ilgi büyüktü.

perincekaym

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, TÜYAP tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen İzmir Kitap Fuarı’nda okurları için kitaplarını imzaladı. Kaynak Yayınları standının önünde uzun kuyruklar oluşturan halk, Perinçek’e yoğun ilgi gösterdi.

Anayasa Mahkemesi başkanlığıyla bağdaşmaz’

Kitaplarını imzalatmak için İzmir’in dört bir yanından fuar alanına gelen okuyucuların yoğun ilgi gösterdiği Doğu Perinçek, okuyucularla tek tek ilgilenerek sohbet etti. Saat 13.00’dan itibaren başlayan ve uzunluğu gitgide artan imza sırası akşam saatlerine dek sürdü. İmza gününe okuyucular kadar basında yoğun ilgi gösterdi. Perinçek basın mensuplarının sorusu üzerine Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamalarıyla ilgili değerlendirme yaparak şunları söyledi: “Anayasa Mahkemesi Başkanı çok talihsiz, gladyoyu, paralel devleti Türkiye devletinin içine, yargıya, polise, askerin içine yuvalanmış F örgütünü savunan bir konuşma yaptı. Bu Anayasa Mahkemesi Başkanlığı ile bağdaşan bir konuşma değil. Anayasal kurumları değil devletin içine yuvalanmış suç örgütlerini savunan bir konuşma. Kendisinin İBDA-C mensubu olduğunu zaten ortaya çıkarmıştık. O konuşma o eski düşünceleriyle uyumlu olabilir ama bizim cumhuriyetimizin Anayasa Mahkemesi’ne yakışan bir konuşma değildir.”

Perincek, cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak da şunları söyledi:

Çankaya yeniden Atatürk’ün Çankaya’sı olacak’

Çankaya, tekrar Atatürk’un Çankaya’sı olacak. Bunun için biz İşçi Partisi olarak bir aday göstermeyi doğru bulmuyoruz. Cumhuriyetin bütün kuvvetlerini, yurtseverleri Çankaya’ya Atatürk’ün koltuğuna yakışan bir cumhurbaşkanı seçmek için beraberliğe çağırıyoruz. Bizim İP olarak CHP, MHP ve diğer cumhuriyet kuvvetleri ve vatansever güçlerle birlikte bir aday göstermemiz gerekiyor.”

1 Mayıs’ta Kadıköy’deyiz

İP Genel Başkanı Perinçek, 1 Mayıs’ta İzmir Gündoğdu Meydanı’nda olacağını belirterek, şöyle konuştu: “1 Mayıs’ta Türk bayrağı altındayız. İstiklal Marşı ile 1 Mayıs yapacağız. İşçi sınıfıyla beraberiz. 1 Mayıs’ta İzmir’de Gündoğdu Meydanı’ndayız. 1 Mayıs’ta Türk bayrağı İstanbul’da Kadıköy’de, Ankara’da Tandoğan Meydanı’nda. Taksim’de şunu görüyoruz; Apo posterleri açılacağını şimdiden ilan ediyorlar. PKK Taksim’de olacağını BDP Taksim’de olacağını söylüyor. Birtakım başı bozuk gruplar oralarda tertip kokan hazırlıklar içindeler. Turuncu kuvvetler, küresel merkezler tarafından yönlendirilen turuncu kuvvetler Taksim’de, halkımızı uyarıyoruz. Herkesi işçilerin emekçilerin ve Türk bayrağının olduğu yerlere çağırıyoruz.”

 

aydınlık

Hits: 1134