Punto işçilerinin hukuk zaferi

~ 22.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Punto işçileri açtıkları davalardan ilkini kazandı. Mahkeme, işverenin, ücret alacaklarının yanı sıra, sendikal tazminat ödemesine karar verdi

 

Punto işçilerinin hukuk zaferi
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

Sendikalaştıkları için işten atılan ve 265 gündür direnişlerini sürdüren Deriteks üyesi Punto Deri işçileri, işverene karşı açtıkları işe iade davalarının ilkini kazandı. Mahkemenin vermiş olduğu kararla, işçilerin sendikalı oldukları için işten atıldıklarını bir kez daha tescillenmiş oldu. Karara göre Punto işvereni, işçilere kıdem ve ihbar tazminatlarının yanı sıra sendikal tazminat ödeyecek.

16 MAAŞ SENDİKAL TAZMİNAT
İstanbul Zeytinburnu'nda bulunan Punto Deri'nin önünde direnişte olan 81 işçiden 17'si, işverene karşı açmış oldukları işe iade davasını kazandı. Bakırköy 25. İş Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşması dün görüldü. Duruşmada, işverenin işçilere kıdem ve ihbar tazminatlarının yanı sıra, 16 maaş tutarında sendikal tazminat ödemesi kararlaştırıldı. İşçiler işe geri alınsa da alınmasa da sendikal tazminatın brüt ücret üzerinden ödenmesine hükmeden mahkeme, işverene bu ödemelerin yapılması için 10 gün süre tanıdı.

'BU KARARI BEKLİYORDUK'
Direnişteki işçilerden Ramazan Aygün, “Biz bu kararı bekliyorduk, mutluyuz. Bu açtığımız işe iade davalarında çıkan ilk karar” dedi. İşçilerden Hülya Alptekin ile kendisinin açmış olduğu davanın da 30 Nisan'da görüleceğini hatırlatan Aygün, “Bu duruşma Bakırköy 31. İş Mahkemesi'nde saat 9.20'de görülecek. Fazla mesai ücretlerimiz için de dava açtık” dedi.

***

Bugün şenlik var

Punto Deri işçileri, kazandıkları hukuk zaferini bugün Zeytinburnu sahilde yapacakları şenlikle kutlayacak. Sanatçı Pınar Aydınlar'ın da katılacağı şenlik, saat 14.00'te başlayacak. Aygün, “Tüm işçileri, emekçileri, emek dostlarını şenliğimize bekliyoruz” dedi.
 

 

birgün

Hits: 904