BUDAPEŞTE BAROSU GÜNEŞ GÜRSELER'E ONURSAL ÜYELİK VERDİ

~ 14.04.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

 

BUDAPEŞTE BAROSU GÜNEŞ GÜRSELER’E ONURSAL ÜYELİK VERDİ

Türkiye Barolar Birliği yönetim, disiplin ve denetim kurulları üyeleri ve baro başkanları ile birlikte yargı sisteminin işleyişi ve avukatlık uygulamalarını incelemek üzere Macaristan’da bulunan Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler’e Budapeşte Barosu Başkanlığı tarafından onursal üyelik verildi.

Budapeşte Barosu Başkanı Dr. Andras Szecsky, bu üyeliğin Türk ve Macar baroları ve avukatlarının ilişkilerinin gelişmesinde gösterdiği çaba va katkıları ile Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı olarak  iki ulus arasındaki ilişkilerin geliştirilmesindeki başarılarının bir nişanesi olarak Güneş Gürseler’e verildiğini belirtti.

Türkiye Barolar Birliği heyeti gezisi sırasında; Macaristan Barolar Birliği ve Budapeşte Barosu ile  temasları dışında  Macaristan Adalet Bakanı, Yargıtay Başkanı, Ulusal Yargı Bürosu Başkanı, Adalet Akademisi Başkanı, Macaristan Dışişleri Bakanlığı Türkiye Genel Müdürü,  Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi ve Macaristan’ın önceki Ankara Büyüykelçisi ile de görüşmeler yaptılar.

 

Hits: 992