Şok ses kaydı: "Baykal kasetini Erdoğan servis etti" iddiası

~ 26.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İnternete düşen son ses kaydında, Başbakan Erdoğan’ın CHP eski lideri Deniz Baykal’la ilgili bir ses kaydını medyaya bizzat servis ettirdiği iddia ediliyor.

Türkiye günlerdir 25 Mart tarihine kilitlenmiş çıkacak ses kaydını bekliyordu. Ancak 25 Mart'ta beklenen kayıt çıkmadı.

 
NTV'de soruları yanıtlayan Başbakan ise bu konuda ’Bugün ayın 25’i ne oldu, bir şey oldu mu? Yarın da olmayacak’ diyerek ortaya çıkacak bir şey olmadığını söyledi. 
 
Ancak Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerinin üzerinden çok fazla geçmeden Youtube'da 'dlmhack' isimli bir hesaptan Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ve 'ortam dinlemesi' yoluyla elde edildiği bildirilen bir ses kaydı yayınlandı.
 
Yayınlandıktan çok kısa bir süre sonra kaldırılan ses kaydında, Erdoğan olduğu iddia edilen kişi, Deniz Baykal'a ait bir görüntünün videosunun hazırlanıp medyaya servis edilmesi konusunda çevresindeki kişilere talimat veriyor. 
 
DANIŞMANIN HESABI MI HACKLENDİ?

Söz konusu ses kaydının Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Mustafa Varank'a ait mail hesabının hacklenmesi yoluyla ele geçirildiği iddia ediliyor.
 
İşte o ses kaydında Başbakan Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen sözler:
 
"Maalesef çok edepsiz ve ahlaksız şeyler. Burada bir müdahale olması lazım. CHP işin şirazesinden çıktı. Elimizde bu tarz şeyler var yayınlanabilecek belge.... Bunu versem nasıl yaparsınız? İnternet sitelerine mi pas ediyorsunuz? Tabi aslında türlü türlü görüntü var. O zaman öyle yapalım, ben şimdi bunu koyayım harddiske de. Ama kayıt çok kötü. Fotomontaj Falan Filan gibi bir şey diyemez mi? Bilmiyoruz ki böyle ahlaksız bir adam. Ülke için iyi bir şey değil. Bu ülkede CHP gibi bir partide bunun olması... Aslında evveliyatına ilişkin daha iyi şeyler elde edilse...Şimdi yalnız yani bunun süratle bilinmesi lazım. - Hemen başlayın, hemen şeye yükleyin... Bir yandan bu işin görüntülerini vermek lazım. Bu önemli... Videonun devamını da verelim. O halde dediğim gibi... web sitelerinden dünyaya, gerekiyorsa televizyonlardan, belki onlar görüntü vermese de konuşmaları filan verir... CHP bitiyor. Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir, ama şey yapılması lazım, gereken dersleri almaları lazım. Bunun devamıyla alakalı konu nedir? Ev içi çekim yapabiliyor musunuz? Anladım, bizim için ilişkinin şeyi önemli. Bulursanız görüntüsünü konuştuğumuz gibi. ... işte o tür şeylerde adım atmak lazım. Görüntü varsa gereği yapılır ama görüntü lazım. Yani bu şeyin farkında artık ilişkinin." dediği öne sürülüyor.
 
ERDOĞAN VE BAYKAL'IN KASET POLEMİĞİ
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, yasadışı dinlemeler ve internete sızdırılan ses kayıtları konusunda kendisini ses çıkarmamakla eleştiren Başbakan Erdoğan'a yanıt vermişti.
 
CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan'ın ''Sayın Baykal bütün bu olanlardan sonra hala sen niye bekliyorsun? O kasedi bunlar servis etti'' açıklamasına,  ''Başbakan'ın elindeki delilleri açıklamasını bekliyorum. Ben zaten siyasi duruşumu ayrılırken ifade etmiştim'' sözleri ile yanıt vermiş ve kaset konusunda Gülen Cemaatini suçlamaktan kaçınmıştı. 
 
Meydanlardan sık sık "Kılıçdaroğlu'na da şantaj yapılıyor. Şantajla teslim aldılar" diyen Erdoğan, söz konusu ses kaydında "Kılıçdaroğlu için de çalışma yapılabilir" diyor.
 
SOSYAL MEDYA O GÖRÜNTÜYÜ KONUŞTU
Youtube'a yüklenen ve kısa süre içinde silinen ses kaydı ile ilgili olarak Twitter'da ilginç yorumlar yapıldı.
 
İşte o yorumlardan bazıları:
 
Ceyda Karan @ceydak
Hiç bir kaydı bu kadar jet hızıyla kaldirdiklari olmuş muydu, hatirlayan??
 
Özge Mumcu @ozge_mumcu
Bitmeyen gerilim filmi.
 
Sezgin Tanrıkulu @MSTanrikulu
RTE, Deniz Baykal ile ilgili ses kaydı tam bir razelet..Bu kadar gözü dönmüşlük olamaz…
 
İmamınGülü? @Ladyimam
MHP’nin 11 buyuk adamına yönelik kaset komplosu sıradan bir olay değildi..bizatihi istihbarat işi olduğu belliydi..kime hizmet etti?
 
Oray Eğin @orayegin
Ben olsam hiç elimi kirletmem, Varank’ı doğrudan Burak’a havale ederdim. Türkçe İngilizce karışık.
 
Cemil Barlas @secondvirus
seçmen gözünde piyasaya sürülen seslerin sadece parazit yaptığını defalarca söyledik.. akıllanmışlar.. bu defa sadece parazit yayınladılar..
 
Mehmet Baransu @mehmetbaransu
Baykala neden mi komplo kuruldu? Baykal Türkmendi ve PKK- Mit müzakeresinin önündeki en büyük engeldi. 7 Şubat dosyası açılsın beylerrrr
 
Emre Uslu @EmreUslu
Erdoğan o kaydı ortam dinlemesi. Belli ki kaydı yapan Erdoğan’a yaklaşınca ses artıyor. O yaklaşan kimse o kaydı yapmıştır
Hits: 1377