İzmir Barosu suç duyurusunda bulunuyor

~ 14.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir Barosu Çevik Kuvvet Şube Müdürü ve görevli “3130 kask numaralı” polis memuru ve olay yerinde bulunan kimlikleri Cumhuriyet Başsavcılığınca tespit edilecek diğer resmi ve/veya sivil polis memurları hakkında suç başvurusunda bulunacak.

İzmir Barosu tarafından hazırlanan dilekçede sosyal medya ve medyaya da yansıyan görüntüler delil olarak sunuldu. TCK’nın işkence suçunu düzenleyen 94. Maddesinin 1-4-5 fıkraları uyarınca cezalandırılmaları amacıyla kamu davası açılması talebinde bulundu.

Dilekçede şu ifadeler de yer aldı: "PVSK uyarınca kolluğa zor kullanma yetkisi verilmesinin amacı, suç şüphesi ile yakalanmak istendiği esnada direnen kişileri, yetkili merciler önüne çıkarmak için etkisiz hale getirmekten ibarettir. Görüntüye yansıyan olayda ise kolluğun bu amacın dışında saiklerle hareket ettiği açıkça anlaşılmaktadır. Bir yurttaşın dövülerek olduğu yerde bırakılması ve herhangi bir adli işlem yapılmamış olması da, kolluğun amacının cezalandırma ya da intikam alma olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Bu nedenle, söz konusu eylem zor kullanma yetkisi ile açıklanamaz ve zor kullanma yetkisinin arkasına saklanamaz."

 

solhaber

 

Hits: 858