Egemen Bağış, 'nekrofiller' mesajının muhatabını açıkladı

~ 13.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Radikal.com.tr - Egemen Bağış, Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yurt genelinde düzenlenen eylemlerle ilgili Twitter üzerinden yaptığı "Terörün bitmesinden ve kardeşliğimizden rahatsız olup çözüm sürecini hedef alan nekrofillere de gereken cevabı milletimiz 30 Mart'ta verecek" açıklamasına gelen tepkilere yine Twitter üzerinden yanıt verdi. Bağış bu kez de tweetinde 'provokatörler' diye yazdı. Her iki tweet'i de tepki çeken Bağış, yazılı bir açıklamayla kendini savundu.

Egemen Bağış bu kez, "Çözüm sürecine ve barışa karşı çıkan hastaları eleştiren twit mesajımı çarpıtmaya kalkışan bozguncu provakatörler başarılı olamayacak" dedi.

Bağış ilk attığı tweetinde nekrofil (ölü sevici) ifadesini kullandığı için eleştirilmiş ve özür dilemesi istenmişti. Tepkilerin artması üzerine Egemen Bağış tweeti yaklaşık 1,5 saat sonra silmişti.



ENVER AYSEVER'DEN BAĞIŞ'A ÇAĞRI 
CNN Türk'teki Aykırı Sorular programının dün akşamki konuğu Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan'dı. Program devam ederken, sunucu Enver Aysever, Egemen Bağış'ın dün attığı ve büyük tepki çeken tweet hakkında herkesten özür dilemesi çağrısında bulundu.

Aysever, 'eğer vicdanın varsa tekrar tweet atar özür dilersin, bizde kin tutmayız' dedi. 


EGEMEN BAĞIŞ'TAN TWEET AÇIKLAMASI 
Bu çağrının ardından AB eski Bakanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Berkin Elvan'ın cenaze töreni devam ederken attığı ve içinde "nekrofili" (ölü sevicilik) kelimesi geçtiği için kamuoyunda tepki çeken tweeti konusunda açıklama yaptı.

Bağış, "O mesajın ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısın paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur" dedi.

Attığı tweetin "bazı çevrelerce çarpıtılarak" hem sosyal medyada, hem de yazılı ve görsel medyada kendisine yönelik linç kampanyasına dönüştürüldüğünü belirten Bağış, açıklamasında şöyle dedi:
"O mesajın ve mesajda kullanılan kelimenin genç yaşta hayatını kaybeden Berkin Elvan yavrumuzun cenazesine katılan veya ülkemizin o ortak acısını paylaşan insanlarla hiçbir ilgisi yoktur. Konuyu oraya bağlamaya çalışmak, onu ima ettiğimi iddia etmek açık ve kasıtlı olarak yapılan bir itibar suikastı girişimidir."

"AMACIM, ÇÖZÜM SÜRECİNİN POZİTİF ATMOSFERİNİ VURGULAMAKTI" 
Bağış, tweeti Siirt'te Başbakan Erdoğan'ın mitingi sırasında attığını da hatırlatarak amacının, "çözüm sürecinin pozitif atmosferini vurgulamak olduğunu" da söyledi.

Bağış, açıklamasında şöyle dedi:
"Siirt'te ülkemizin farklı etnik kökenlere sahip vatandaşlarımızı coşkuyla bir araya getiren ve farklı kültürel zenginliklerimizin süslendiği miting sırasında çözüm sürecinin oluşturduğu pozitif atmosferi vurgulamak amacıyla yazılan mesaj sadece ülkemize on yıllar boyunca büyük acılar yaşatan terörün bitmesinden rahatsızlık duyanlara atfen yazılmıştır. Bahsi gecen tweet mesajımdan önceki ve sonraki tweet mesajlarıma bakıldığında düşüncelerimin sadece Siirt'te yerel seçimler bağlamında barış içinde yarış duyguları ile ilgili olduğu çok net görülmektedir.

"MESAJI SİLDİM AMA..." 
Mesajımın çarpıtıldığını fark ettiğimde yanlış anlaşılmaları engellemek adına o tweet mesajımı silmeme ve daha sonra konuya açıklık getiren başka mesajlar atmama rağmen kimilerinin konuyu istismara devam etmesini, provokasyonlar üzerinden toplum mühendisliğine kalkışanların kasıtlı bir çabası olarak değerlendiriyorum. Tekrar ediyorum o mesajın dün hepimizin içini burkan cenaze ile hiçbir ilgisi yoktur."

"MESAJIN MUHATABI SİLAHLARIN SUSMASINDAN RAHATSIZ OLANLAR..." 
Bağış, açıklamasında tweetin "asıl muhatabını" da şöyle anlattı: "Söz konusu mesajın muhatabı ülkemizde son bir buçuk yıldır çözüm süreci kapsamında silahların susmasından, daha da güçlenen kardeşlik dokumuzdan rahatsızlık duyan hastalıklı zihniyetlerdir."

 

radikal

Hits: 912