Erdoğan: Facebook ve Youtube'u kapatabiliriz

~ 07.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Erdoğan katıldığı televizyon programında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan'ın açıklamalarında dikkat çeken bir nokta, 30 Mart seçimlerinden sonrası için, "Bu milleti Youtube ve Facebook'a yediremeyiz, bu siteleri kapatabiliriz" ifadeleri kullanması oldu.

A Haber kanalında Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erdal Şafak, Sabah yazarları Rasim Ozan Kütahyalı, Mahmut Övür ve Mehmet Barlas'ın sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan'a yayının ilk dakikalarında Mustafa ve Ali Koç'la buluşması soruldu. "Barzani'nin aracı olduğu mu?" ifadesini doğrulayan Başbakan, "Mustafa Koç, benimle görüşmek istedi randevu istedi ama vermedim, görüşebilmek için araya Barzani'yi soktu. Sayın Barzani evet beni aradı" dedi.

Görüşmenin içeriğine dair "Yapacakları yatırımlar noktasında konuşmalarımız oldu. Hatta Kuzey Irak yatırımlarına girmedik" diyen Başbakan, "Aydın Doğan'la görüşür müsünüz?" sorusu için ise "Aydın Doğan çok bekler, onu Barzani bile kurtaramaz" dedi.

Erdoğan konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Sen Trabzonlular gecesinde bir Trabzonlu vatandaşı yumrukluyorsun. Sonra da bir başkasını teneke diye azarlıyorsun. Adam Trabzonlular gecesine gelmiş, CHP'liler gecesine gelmemiş ki.

Bugün Elazığ ve Malatya'daydım. Gördüm ki, bu olaylar halkı çok ciddi şekilde kenetlemiş. Emniyet'in miting için söylediği rakamlar 100 bin dediler. Paralel yapıya girmeden meydan birinci ikinci dediğiniz zaman üç kafadarın üçüncüsünü demeden halk hemen tepkisini koyuyor. vatandaş enteresan sloganlar uydurmuş. İnsan bunları görünce o duygu o tepki çok çok farklı. Öbür taraftan bakınca muhalefet montaj diyor. Bunların montaj tekniği çok farklı. Onlar onunla oyalana dursunlar biz yolumuza aynı şekilde devam ediyoruz. Milli irade sandıkta en güzel şekilde tecelli ederek en güzel cevabı verecek. Doğrusu ben provakasyon beklemiyorum. Ama olmaz da diyemeyiz niye çünkü gittikçe hırçınlaşma var. Örneğin İstanbul'da Trabzonlular gecesi düşünün sizi kabullenmiyor toplum, siz çıkarken oradan birisi belki size laf da atmış olabilir. Ama kalkıp siz ona yumruk atarsanız bir siyasetçi olarak, bunun nasıl bir hazımsızlığı ortaya koyduğunu görmüş oluyoruz."

Başbakan, telefonunun dinlenmesi hakkında "Ben şu anda güvenilir hat denilen hatları kullanmıyorum. Normalden konuşuyorum, 'Ne dinlerseniz dinleyin' diyorum" dedi.

Erdoğan, "İnternet yasasına malum çevreler itiraz ettiler. Yapabileceğimiz kadarını yaptık. O alanda da 30 Mart'tan sonra atacağımız yeni adımlar var. Bu konuda kararlılığımız var" ifadesini kullandı. Gazetecilerin sorusu üzerine Başbakan, "Bu milleti Youtube'a Facebook'a yediremeyiz. Kapatılmaları da dahil" dedi.

İşte o sözler:

 <>

Hits: 748