'Ayakkabı kutusu' eylemi yapan avukat konuştu

~ 04.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Avukat Uğur Şimşek, yaşadıklarını önce Facebook'taki sayfasından duyurdu

 

'Ayakkabı kutusu' eylemi yapan avukat konuştu
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

Geçen cumartesi günü Denizli'ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, mitingin ardından Valiliğe geçtiği saat 19.00 sıralarında, karşıdaki Konak İşhanı'nda bulunan işyerinden ayakkabı kutusu gösterip, aşağı bırakarak protesto ettiğini belirten Avukat Uğur Şimşek, bu nedenle polisler tarafından bürosunun basıldığını ve gözaltına alındığını öne sürdü. Uğur Şimşek, yaşadıklarını önce Facebook'taki sayfasından duyurdu. Şimşek başından geçenleri şöyle anlattı:

"Siren seslerini duyduktan sonra, bu ülkede teröristlerin bile hakkı olduğunu düşünerek kendim de bir tepkide bulunmak istedim. Aklıma ayakkabı kutusu geldi. Büroda ayakkabı kutusu var mı diye baktım. Daha sonra bir tane ayakkabı kutusu elime geldi. Ayakkabı kutusunu alıp salladım, gösterdim. Kaldırımda kimse olmayınca kaldırıma salladım. Sonra kar maskeli bir tane nişancı döndü bana 'seni gördüm' dedi. Ben de bozkurt işareti yaptım." 

'BAŞBAKAN VE KORUMALARI HAKKINDA ŞİKAYETÇİ OLACAĞIM'

Sonrasında işhanının aşağısından sesler gelmeye başladığını kaydeden Şimşek şöyle devam etti: Ben kapının önüne çıktım. Kapının önünde beklemeye başladım. Birden iri yarı üç beş kişi kapının önünde belirdi. Ben hemen kapıyı ittirmeye kalktım. Kapıyı zorladılar ve içeri girmeye kalktılar. Karga tulumba kollarımdan girip nereye götürüyorlardı bilmiyorum. Emniyete ya da karakola götürür gibi bir halleri yoktu. Öyle birşey olsa, 'gel kardeşim emniyette ifadeni ver' deseler ben karakolda ifadeden korkacak adam değilim. Neticede kendim de hukukçuyum. Giderim ifademi veririm. Öyle bir halleri yoktu. Eşim ve çocuğum da buradaydı. Eşim fenalık geçirdi, yere düştü. Sonrasında arkadaşlardan yetişenler oldu. Daha sonda bekçi ve avukat arkadaşımız o esnada geldi. Denizli'nin kendi emniyet asayiş ekibi geldi. Onlar geldikten sonra bunlar olayın büyüyeceğini anlayınca dışarı çekildiler. Denizli emniyetindeki arkadaşlar olsun, benim kendi ülkücü dostlarım olsun, avukat arkadaşlarım olsun geldiler, beni sakinleştirdiler, karakola götürdüler daha sonrasında. İfademizi verdik. Başbakan hakkında ve korumaları hakkında benim konut dokunulmazlığımı ihlalden, ruh sağlığımın bozulmasından dolayı şikayetçi olacağımı bildirdim. Bunun için Cumhuriyet Savcılığına başvuracağım."

KUTU KARAKOLDA


Pencereden sallayıp daha sonra kaldırıma attığı ayakkabı kutusunun polis tarafından karakola götürüldüğünü anlatan Şimşek, "Suç eşyası olduğu için el koydular, daha sonra herhalde bize iade ederler onu" diye konuştu.

BARO BAŞKANI İLHAN: SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan da, avukat bürolarının yasal güvence altında olduğunu belirterek, polisin elini kolunu sallaya sallaya giremeyeceğini, arama yapamayacağını söyledi. İlhan şöyle dedi:
"Bir avukatın bürosuna polis ancak baro temsilcisi ve Cumhuriyet Savcısı nezaretinde girebilir ve arama yapabilir. Bunun dışındaki her durum hukuksuzdur. Olayı haber alır almaz, bir baro temsilcisini büroya gönderdik. Ardından karakoldaki işlemlerin takibini yaptık. Ancak bir avukatın ifadesini sadece Cumhuriyet Savcısı alabileceği için ifade vermedik. Sürecin bundan sonra da takipçisi olacağız" dedi. (DHA- Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN)

Hits: 844