Savcılar yollandı, iddianameler yırtıldı, delilller imha edildi

~ 01.03.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

HSYK değişti, savcılar yollandı, iddianameler yırtıldı, delilller imha edildi. Organize rüşvetle suçlanan Rıza Sarraf ve iki bakanın oğlu AKP'nin organizasyonuyla sonunda tahliye edildi

Savcılar yollandı, iddianameler yırtıldı, delilller imha edildi

HABER MERKEZİ- 17 Aralık’tan bu yana 73 gündür yolsuzluk iddiaları ve telefon kayıtları ile sarsılan Türkiye yine AKP’nin organize hukuksuzluğuna tanık oldu. Kara para aklama ve rüşvet ile suçlanan Rıza Sarraf ve bakan oğulları Barış Güler ile Kaan Çağlayan serbest bırakıldılar.

SOSYAL MEDYADA TSUNAMİ
Sarraf ve bakan oğullarının tahliyesi, sosyal medya ve twitterde bir ‘tsunami’ye yolaçtı. Değerlendirmeler ve yorumlar Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal arasında yapıldığı varsayılan telefon görüşmelerine atfen “Sıfırladılar” sözcüğü ile özetlendi.

İDDİANAMELER SİL BAŞTAN
Son HSYK değişikliği ile savcı-hakim atamalarının tümüyle Adalet Bakanı’nın kontrolüne geçmesinden kısa süre sonra tahliyeler geldi. Daha önce 17 Aralık dosyası iki kez el değiştirerek başka savcılara verilmiş ve yeni değerlendirme yapılacağı belirtilmişti.

DELİLLER İMHA EDİLDİ
Ayrıca İstanbul Başsavcılığı’ndan, ilgili savcılara gönderilen bir yazı ile 15 Aralık sonrası yapılan tüm telefon kayıtları ve belgelerin imha edilmesi istenmişti. Böylece bağlantıların Erdoğan-Bilal görüşmelerine kadar uzaması baştan fiilen engellenmiş oldu.

Mahkemenin açıkladığı tahliye kararının gerekçesi şöyle: "Atılı suçların şüpheliler lehine değişme ihtimali, delillerin toplandıkları, sabit ikametgah ve konumları gereği kaçma ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığından ayrı ayrı tahliyelerine karar verildi. 5 şüpheli hakkında yurtdışına çıkış yasağı konuldu ve kamu davası açılıp savunmaları tespit edilene kadar ikametgahlarına en yakın karakola her cuma günü mesai saatleri içinde giderek imza atmalarına karar verildi.”

 

yurtgazetesi

Hits: 747