Sendikal baskıya hapis cezası

~ 28.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Bursa Öztekstil’de sendikalı işçilere baskı yaptığı gerekçesiyle yargılanan 4 usta, hapis cezasına çarptırıldı

 

Sendikal baskıya hapis cezası
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

Bursa'da DİSK Tekstil Sendikası'nın örgütlenme çalışması yürüttüğü Öztekstil fabrikasında, sendika üyesi işçilere baskı yapmak suçlamasıyla yargılanan 4 usta, 5'er ay hapis cezasına çarptırıldı.
DİSK Tekstil-İş Bursa Şube Başkanı Celal Çam ile 29 işçi, Öztekstil fabrikasında üretim sorumlusu ve bant şefi statülerinde görev yapan 4 kişinin işçilere sistematik şekilde sendikal baskı yaptığı gerekçesiyle, geçen Haziran ayında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Bursa 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava 18 Şubat'ta sonuçlandı. Mahkeme heyeti, ilgili 4 usta hakkında sendikal baskı nedeniyle 5'er ay hapis cezası verdi. Cezalar 5 yıl ertelendi.
DİSK Tekstil'den dün yapılan yazılı açıklamada, aynı firmaya bağlı BCS işyerinde de, Yargıtay’ın sendikanın yetkisini onadığı duyuruldu. Açıklamada, şöyle denildi: “GHS Grup bünyesindeki Öztekstil ve BCS işyerlerinde uluslararası tekstil markalarının ve bağımsız denetçilerinin denetimlerinin ardından yasal mahkemeler de sendikal baskıyı tespit etmişler ve ceza vermişlerdir. Mevcut sorunların çözümü ve işyerinde çalışma barışının sağlanması, ancak işçilerin sendikal tercihlerine saygı gösterilmesi ve fiilen başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin nihayete erdirilmesi ile mümkün olacaktır.”

birgün

Hits: 1081