Akşam-SkyTürk satışı: 'Başbakan ağzıma s..tı ya'

~ 28.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Twitter’daki “Haramzadeler” hesabından bu kez Akşam Gazetesi ve SkyTürk360 haber kanalının satışına ilişkin ses kayıtları yayınlandı.

(soL - Haber Merkezi) Haramzadeler adlı Twittter hesabından dün yayınlanan ses kayıtları, Akşam-SkyTürk satışına ilişkin önemli detaylar içeriyor. Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Karamehmet’in borçlarına karşı el koyduğu Çukurova Medya Grubu bünesindeki Show TV’yi yasalara aykırı olarak ihalesiz bir biçimde Habertürk’ün sahibi Turgay Ciner’e, Sky ve Akşam’ı ise 3. havaalanının ihalesini alan Cengiz-Limak-Kolin inşaat şirketleri ortak girişimine satmıştı. Ancak sonra Mehmet Cengiz, Nihat Özdemir ve Celal Koloğlu’nun sahibi olduğu şirketler, gazete ve televizyonu almaktan sürpriz bir biçimde vazgeçmişti. Bunun ardından gazete ve televizyon, TMSF’den Star Gazetesi’ni iktidar medyası yapmak için aldıklarını itiraf eden Ethem Sancak’a devredilmişti.

Sabah ATV için oluşturulan havuza para koyan işadamlarından biri olan ve "Milletin a.. koyacağız" küfürleriyle tanınan Mehmet Cengiz ile Şaban Cemil Kazancı arasında geçtiği ileri sürülen ses kayıtlarında yer alan konuşmalara göre; Başbakan Erdoğan, Mehmet Cengiz’i kendisinden habersiz olarak Akşam ve SkyTürk’ü satın aldıkları için sert bir biçimde azarlıyor. Erdoğan’ın “Niye Sabah’ı almadınız” diye azarladığı belirtilirken, Cengiz yediği azarı “S...tı ağzıma ya” diyerek dile getiriyor.

'Alo Fatih' olarak tanınan ve Habertürk'te hükümet adına "komiserlik" yapan Fatih Saraç ile Ethem Sancak arasında yapıldığı savunulan telefon görüşmesine ilişkin kayıtta ise; Sancak, “Herhalde Sky bana kalacak” diyor. Sancak sohbetin ilerleyen bölümünde “Öyle konuştuk. Daha netleşen bir şey yok” deyince, Saraç, “Mehmet Cengiz sıkıştı şimdi o zaman” karşılığını veriyor. Sancak “Nerede” diye sorunca Saraç da “Ee şimdi orayı bıraktırıp sana verdirmeleri diyorum” diye yanıtlıyor. Bunun üzerine Sancak, “Bana dedi ki; ben de patrona direk biliyorsun benimle onunla...” diyerek Akşam ve Sky’ı almasını Erdoğan’ın kendisinden istediğini ifade ediyor.

Cengiz ile Sancak arasında geçtiği belirtilen ses kaydında yer alan iddialara göre ise; Cengiz “Üzerinde bayağı çalıştık. Son anda başka bir görev aldık, ondan vazgeçtik” diyerek, Erdoğan’ın emriyle Sky ve Akşam’dan vazgeçtiklerini, kendilerine Sabah ve ATV için havuz oluşturulması görevinin verildiğini ima ediyor.

 

SOLHABER

Hits: 927