Önder Sav "usulsüzlük" davasında beraat etti

~ 19.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Anayasa Mahkemesi'nce, 2008'de, "CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu" iddiasıyla yapılan suç duyurusu üzerine açılan davadan beraat etti.

 

Ankara 9. Asliye Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, sanık Önder Sav ile avukatı Ahmet Ziyaettin Çörtoğlu katıldı.

Duruşmada, kimlik tespitinin ardından savunma yapan Sav, CHP'nin hesaplarını inceleyen Anayasa Mahkemesinin, 2008'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusu üzerine soruşturma başlatıldığını kaydetti.

Açılan davada, partinin eski saymanı Mahmut Yıldız, muhasebe müdürü Ertuğrul Kaya ve muhasebe görevlisi Ersin Şenol'un Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesinde yargılandığını ve ceza aldığını hatırlatan Sav, kendisinin de aynı davada yargılanması gerekirken, o dönemde milletvekili olması nedeniyle dosyasının ayrıldığını anlattı.

Yargıtay'ın, Yıldız, Kaya ve Şenol'a verilen cezayı bozarak, "beraatlerine karar verilmesi" yönünde görüş bildirdiğini belirten Sav, eğer o dönemde milletvekili olmasaydı, kararın, kendisi için de geçerli olacağını söyledi.

İddianamede, "Güveni kötüye kullanma", "Görevinin gereğini yapmakta ihmal veya gecikme göstererek, kişilerin mağduriyetine veya kamunun zararına neden olma" ve "özel belgede sahtecilik" ile suçlandığını belirten Sav, ithamların, kendisini yaraladığını kaydetti.

Herhangi bir menfaat temin etmediğini, mağduriyete yol açmadığını savunan Sav, "2007-2009'da yerel seçimler vardı ve çok hareketliydi. Bir kısım belgelerin yanlışlıkla gözden kaçması normal. Herhangi bir kastım yok, beraatıma karar verilsin" dedi.

Duruşmada, daha sonra, Mahmut Yıldız, Ertuğrul Kaya ve Ersin Şenol'un da bulunduğu bazı kişiler "tanık" olarak dinlendi.

Mahkemenin kararı

Cumhuriyet Savcısı, toplanan deliller ve Yargıtay'ın verdiği karar göz önüne alındığında, Önder Sav'ın mahkumiyetini gerektirecek bir durumun oluşmadığını belirterek, beraat talebinde bulundu.

Aranın ardından hakim Namık Özdemir, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığından, Yargıtay'ın verdiği karar da dikkate alınarak, Sav'ın beraatına karar verdiğini açıkladı.

 

cnntürk

Hits: 870