"Gezi Davasında Savcı ve Mahkeme Hukuk Dersi Verdi"

~ 18.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Gezi Parkı eylemleri davasında iddia makamının mütalaasının hukuk dersi niteliğinde olduğunu söyledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, Mersin'de sonuçlanan Gezi Parkı eylemleri davasında iddia makamının mütalaasının ve mahkemenin kararının hukuk dersi niteliğinde olduğunu söyledi. Antmen, "2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun anayasaya aykırı hükümlerinin uygulanamayacağı, insanların barışçıl gösteri yapabileceği, engellenemeyeceği konusunda karar verildi" dedi.

Mersin Barosu'nda gazetecilerle bir araya gelerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Alpay Antmen, ilk olarak Gezi parkı eylemleri nedeniyle açılan davalara değinerek şunları söyledi:

"3 ayrı polis saldırısı sonucu, Mersin'de sözde 2911 sayılı yasadan kaynaklı suç işlenmiştir. 2 ayrı yargılama yapıldı. Bunlardan biri geçenlerde tamamlandı ve iddia makamının inanılmaz bir hukuk dersi veren mütalaası, mahkeme yargıcının okunması gereken hukuk dersi niteliğindeki kararı ile 2911 Sayılı Yasa'nın Anayasa'ya aykırı hükümlerinin uygulanamayacağı, insanların barışçıl gösteri yapabileceği, engellenemeyeceği konusunda karar verildi. Taş ile görüntülenen 3 kişi dışında bütün sanıklar beraat etmiştir. 10 Ocak günü yapılan diğer gezi yargılamasında adliyede gaz sıkılması, avukat ve sanıkların polis şiddetine maruz kalmasına yol açılmıştır. Gezi olaylarını, neden çıktığı unutabilirsiniz ama, bir şeyi unutamayacaksınız. Kimse kimsenin özel hayatına müdahale edemez. Hiç kimse kendi dini, vicdani ve siyasi görüşünü başkasına bir yaşam koşulu olarak dayatamaz."

HERKES HUKUKA BİR GÜN MUHTAÇ OLUR

17 Aralık operasyonuna da değinen Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen sözlerini şöyle sürdürdü: şunları söyledi:

"17 Aralık olayında bizi ilgilendiren hukuk ve ceza yargılaması. Varlığı iddia edilen yolsuzlukların üzerine bağımsız savcılar ve bağımsız yargıçlar tarafından gidilmesi gerekiyor. Yapılanlar doğru ya da yanlış olsun, hukuk kuralları herkes için eşit uygulanmalıdır. Hukuk birilerinin oğlu veya babası, birilerinin yakını, tanıdığı ya da düşmanı ve rakibi için farklı uygulanamaz. Herkes için hukuk vardır ve herkes hukuka bir gün muhtaç olur. Hukuku herkese eşit ve adil uygulamadığınız zaman hukuku ayaklar altında süründürürsünüz." - Mersin

 

sondakika.com

Hits: 821