Taksite sınırlama Danıştay'da

~ 17.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~
BDDK'nın karta taksit sınırlamasına tepkinin boyutu yargıya kadar dayandı. Kuyumcular sokağa dökülürken, mobilyacılar senede dönmeye hazırlanıyor. Elektronikçiler de kararın iptali için Danıştay'a başvurdu

Bir çok sektörde BDDK'nın karta taksit sınırlamasına tepki çığ gibi büyüyor. Kuyumcular, mobilyacılar, cep telefonu satanlar seslerini giderek yükseltiyor.

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Abdullah Tever, kredi kartında taksit sınırlamasının mobilya sektörüne darbe vuracağını vurguladı. Satışların yüzde 25 ineceğini dile getiren Tever, "Satıcılar bu açığı kapama adına senede dönecek. Bu da büyük risk" dedi. 
İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, cep telefonunda kredi kartıyla taksitli satışlarının yasaklanmasına yönelik çıkarılan yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu. Oda Başkanı Ali Üstün, cep telefonu satışlarında en az 9 taksit istediklerini söyledi.

Alışveriş bitti

Kuyumculuk sektörü, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) sektörde kredi kartıyla taksitli alışverişi yasaklamasına ilişkin kararını protesto etti. BDDK'nın kuyumculuk sektöründe kredi kartıyla taksitli alışverişi ortadan kaldıran kararına ilişkin, sektör temsilcilerinden oluşan bir grup Cağaloğlu'ndaki Nuruosmaniye Caddesi'nde toplandı. "5 bin yıllık sektörü tek
çekimde bitirmeyin" afişini açtı ve "Taksiti kaldırmak üretimi baltalamaktır" ile "Tek çekim alışverişi bitirdi" yazılı dövizler taşıdı.

Satıcılar senede dönecek

36 sivil toplum kuruluşunun imzasını taşıyan bildiriyi grup adına okuyan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Norayr İşler, kuyumculuk sektörünün, 100'ü aşkın ülkeye yaptığı ihracatla Türkiye'nin dünya arenasında birinciliğe oynayan meslek olma özelliğini taşıdığını ve önemli bir döviz girdisi sağladığını kaydetti. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçı Birliği Başkanı Abdullah Tever,  mobilya sektörünün 190 ülkeye ihracat yaptığını, ilaveten yeni bölge ve ülkelere yöneldiğini de anlattı. İç piyasada karta taksit sınırlamasının sektörü durduracağını belirten Tever, "Mecburen senede dönüş başlayacak" dedi.

Elektronikçiler dava açtı

İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, cep telefonunda kredi kartıyla taksitli satışlarının yasaklanmasına yönelik çıkarılan yönetmeliğin iptali için Danıştay'a başvurdu. Oda Başkanı Ali Üstün, cep telefonu satışlarında en az 9 taksit istediklerini söyledi. Geçen 1 Şubat'tan itibaren yürürlüğe giren uygulama ile üye işyerlerinin kepenk kapatma noktasına geldiğini belirten İzmir Elektronikçiler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Üstün, taksitli satışların geri gelmesi gerektiğini savundu. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından çıkarılan Banka ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik'e tepki gösteren Oda Başkanı Ali Üstün, "Bu konuda esnafımızın büyük sıkıntı yaşadığı ortadadır. Dün itibariyle Danıştay'a yönetmeliğin iptaline ilişkin davamızı açtık" dedi.

 

 

Hits: 803