İşçi avukatlar İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'la görüştü

~ 15.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İşçi Avukatlar Yönerge Takip Merkezi adına oluşturulan heyet, Türkiye Barolar Birliği tarafından çıkarılan bağlı çalışan avukatların haklarına dair yönergeye ilişkin İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile görüştü.

Görüşmede İşçi Avukatlar Yönerge Takip Merkezi adına, Av. Işıl Batmaz, Av. Onur Güneş ve Av. Ferhat Teymur yer aldı. Kocasakal’a İşçi Avukatlar'ın Yönerge ile ilgili şimdiye kadar yaptığı çalışmaların aktarıldığı görüşmede, Yönerge'nin fiili uygulaması için İşçi Avukatlar ile İstanbul Barosu'nun birlikte neler yapabileceği tartışıldı.

Bağlı çalışan avukatların uzun süredir devam eden çalışması sonucu olarak Türkiye Barolar Birliği tarafından çıkarılan “Bir Avukat Yanında, Avukatlık Ortaklığında Veya Avukatlık Bürosunda Ücret Karşılığı Birlikte Çalışan Avukatlar Yönergesi” 1 Ekim 2013 tarihinde yürürlüğe girmişti.

İstanbul Barosu’nun başından beri Yönerge’ye destek verdiğini belirten Kocasakal, Yönerge’nin uygulanması hususunun her il barosunu ayrı ayrı ilgilendirdiğini ve İstanbul Barosu’nun da bu konuda teşvik edici çalışma yürütmesi gerektiğini belirtti.

Son derece olumlu geçen görüşme sonunda Yönerge'nin hayata geçirilebilmesi için birlikte hareket etme yönünde görüş birliğine varıldı.

İşçi Avukatlar Yönerge Takip Merkezi, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal ile görüşmesinin ardından diğer il baroları ile de görüşecek.

 

solhaber

Hits: 963