TKP'den 30 Mart seçimlerine ilişkin açıklama

~ 13.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye Komünist Partisi, 30 Mart yerel seçimlerine ilişkin önemli bir açıklama yaptı. TKP'nin 30 Mart seçimlerine yönelik görüşlerinin yer aldığı açıklamada, partinin yerel seçim çalışmalarındaki mevcut duruma ilişkin de bilgi verildi.

Türkiye Komünist Partisi'nden 30 Mart'ta yapılacak seçimlere ilişkin yapılan açıklamada, partinin seçimlere yönelik görüşlerinin yanı sıra, bazı büyükşehir adayları ve yerellerdeki çalışmalar hakkında da bilgi verildi. TKP'den yapılan açıklama şu şekilde:

BOYUN EĞME TKP’YE OY VER

Türkiye Komünist Partisi, 2002 yılında yapılan seçimlere “Paranın Saltanatı Varsa Halkın TKP’si Var” sloganıyla katılmıştı. 

Sermayenin, piyasanın, paranın emekçi halkı ezdiği bu zalim düzen, o seçimlerden sonra ülkenin başına bir de AKP hükümetini bela etmiş, padişahlığa özenen bir başbakanımız olmuştu.

Paranın saltanatıyla, saltanatın parası bir olmuş, halkın üzerine çullanmıştı.

Aradan 11 yıl geçti.

Şimdi bu adaletsiz iktidar sallanıyor, dağılıyor.

Ancak halk yine kaygılı. Çünkü yerine ne geleceği belli değil!

Ülkenin kaderi sanki iktidar koalisyonunun bileşenleri arasındaki kavgaya, cemaatler arasındaki mücadeleye bağlanmış gibi.

Ana muhalefet partisi her geçen gün daha fazla sağcılaşıyor, adeta “AKP’siz AKP iktidarı”na talip oluyor.

Milliyetçi partiler, gerici partiler, sermaye partileri ve sol gösterip sağ vuranlar seçmenden destek istiyor.

Ne için?

Hangisi AKP rejimini ve onun kaynaklarını kurutabilir? Hangisinin böyle bir niyeti var?

TKP tam da bunun için seçime giriyor.

Aydınlığın, özgürlüğün, emekçinin sesi olmak için, paranın saltanatına, saltanatın parasına meydan okumak için.

Sosyalizmin sesi olmak için.

Halkın temsilcileri yerel yönetimlere girsin, hırsızlardan hesap sorsun, mahallelerimiz, köylerimiz, kentlerimiz insanca yönetilsin diye tüm Türkiye’de belediye meclisleri için TKP adayları çıkarıyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayımız, partimizin adayı Aydemir Güler’dir. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayımız, partimizin adayı Savaş Sarı’dır. 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayımız, partimizin adayı Eylem Yentürk’tür. 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adayımız, partimizin adayı Mert Yamaç’tır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ise adayımız, solun ortak adayı Kaya Güvenç’tir.

Türkiye Komünist Partisi başka birçok il ve ilçede belediye başkan adayı göstermektedir. Bunlar arasında, hükümetin Suriye politikaları nedeniyle büyük acılar yaşamış olan ve Haziran Direnişi’nde güçlü bir halk hareketinin ortaya çıktığı, büyük kayıplar veren Hatay’da TKP etkili bir çalışma yürütmektedir.

Defne ilçesinde, Türkiye Komünist Partisi’nin adayı, Suriye ve Türkiye halkları arasında dostluk ve dayanışma köprüsü olmuş Sevra Baklacı’dır. Baklacı’nın Belediye Başkanlığı’na seçilmesi için, Defneliler gerçek bir seferberlik başlatmıştır.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde Türkiye Komünist Partisi Salim Diyap’ı aday göstermiştir.

Hatay’ın Arsuz ilçesinde ise partimiz, Arsuz Dayanışma Platformu’nun çalışmalarından ÖDP’nin Defne ilçesinde TKP adayına karşı takındığı anlaşılmaz tutum nedeniyle çekilmiştir. Arsuz’da ÖDP’den ortak aday olarak gösterilmesi düşünülen İlhan Acar’ı zor duruma düşürmemek için TKP bu ilçede aday çıkarmayacak, ancak belediye meclisi üyeliği seçimlerinde TKP adayları için çalışma yürütecektir.

Türkiye Komünist Partisi, Dersim’in birçok ilçesinde seçimlere dost bir siyasi hareketle güçlü bir ittifak yaparak girmektedir. Konuya ilişkin açıklama en kısa sürede yapılacaktır.

Paranın saltanatına karşı Türkiye Komünist Partisi!

 

 

solhaber

Hits: 934