Erdoğan çok kızacak: Bunlar diktatörlüğün adımları!

~ 12.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Türkiye'de büyük tartışma yaratan yeni internet yasası, ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times'de bir başyazısına konu oldu. "Türkiye'de kaygı verici otoritercilik işaretleri" başlığını kullanan gazete, Türkiye'den "geri adım" atmasını, ABD'den de Türkiye'ye bu yönde bir talepte bulunmasını istedi.

Los Angeles Times, başyazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan iktidara geldiğinde laiklik ile ilgili soru işaretlerinin dile getirildiğini anımsatarak ancak "öyle anlaşılıyor ki dünya aslında otoriterleşmeye yönelik bir hareketten daha çok kaygılnamalıydı" sözlerini kullandı.

Ağır eleştiri İspanyolcaya çevrildi - VİDEO

Yeni internet yasasının içeriğine ilişkin eleştirileri yansıtan başyazıda "Bunlar, bir diktatörlüğün adımları, bir demokrasinin adımları değil ve Türkiye'nin ABD'nin kilit müttefiki, NATO üyesi ve Avrupa Birliği adayı olarak statüsü göz önünde tutulursa uluslararası topluluk için ciddi kaygılar yaratıyor" iddiasında bulunuluyor.

Yazıda internet yasası nedeniyle Türkiye'ye uluslararası örgütlerden yöneltilen eleştirilere ve AİHM'nin, yargıya bazı sitelerin bloke etme olanağını sağlayan mevcut düzenlemelere ilişkin verdiği ihlal kararına dikkat çekiliyor.

Gezi gösterilerinin sosyal medya üzerinden düzenlendiği anımsatan gazete, "Bu durumda şimdi sorulması gereken, (Erdoğan) yeni yetkileri nasıl kullanacak?" diyor.

"TÜRKİYE VE ABD İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜN KORUNMASINDA LİDERLİK GÖSTERMELİ"

Başyazısını noktalarken "Türkiye geri adım atmalı ve ABD, ona bu yönde bir çağrıda bulunmalı" görüşünü dile getiren gazete, "Türkiye, çalkantılı bir bölgede önemli ve olumlu karşılanan bir müttefik. Bu dönem, her iki ülkenin ifade özgürlüğü ve demokrasinin temellerini korumada liderlik göstermeleri için tam zamandır" sözlerine ekliyor.

 

cumhuriyet

Hits: 924