Paradan 14 sıfır attılar!

~ 12.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında ATV-Sabah yolsuzluk havuzunun takibinde elde edilen ses kayıtlarını dinletti. İçişleri eski Bakanı Muammer Güler ile oğlu Barış Güler arasında yolsuzluk operasyonunun sabahında geçen konuşmaları da açıkladı.


MİLYON ALİ’NİN RÜŞVETİ
Açıkladığı tapeler için “Tümü yasal, mahkeme kararıyla tespit edilmiş dinlemeler” diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Bir Erdoğan var bir Binali Yıldırım var. Büyük ihaleleri bunlar dağıtıyor. Verilen paranın ardından işadamlarına verilen paranın tutarı 87 milyar dolar. Rüşvettir bu.”
Kılıçdaroğlu dinlemeler için ayrıca “Binali Yıldırım yasadışı dinlemelerle ilgili CHP milletvekillerine ne demişti: ‘Yanlış işiniz yoksa dinlemelerden korkmayın.’ Bu dinlemelere Milyon Ali de takılmıştır yanlış işi olduğu için” dedi.


ERDOĞAN’IN AYRI HUKUKLARI
Başbakan Erdoğan’ın “Ben olduğum sürece benim oğluma kimse dokunamaz” dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, esas paralel devletin Erdoğan olduğunu söyledi. Konuşmasında, Van’da ateşlenen ve sağlık görevlilerinin köye gitmemesi üzerine hayatını kaybeden 3 yaşındaki Muharrem Taş’ın babası tarafından çuval içinde taşınan cenazesine ait fotoğrafı gösteren Kılıçdaroğlu, vatandaşa ayrı, Erdoğan’a ayrı hukuk uygulandığını söyledi.

PARALEL TRİLYONLAR
TÜRGEV ile ilgili iddiaları da gündeme getiren Kılıçdaroğlu, vakfın hesabına 99 milyon 990 dolar yattığını söyleyerek “Türk parası ile 221 trilyon lira. Defalarca sordum bu neyin parasıdır. Tık yok. Hep söylediği paralel devlet. Bu parayı senin oğluna paralele devlet mi yatırdı. Yatırdıysa götür ÇYDD’ye ver onlar da fakir öğrencilere versin” dedi.

ERDOĞAN’IN TOPBAŞ’I
İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın yargılandığı otobüs yolsuzluğu davasına da değinen Kılıçdaroğlu, Hollanda’dan alınan 65 milyon avro değerindeki otobüslerin Hollanda şartlarına göre yapıldığını ve Türkiye’de hurdaya çıktığını söyledi. Kılıçdaroğlu, Kadir Topbaş’ın 2009’da açılan davada hâlâ ifade vermediğini, belirterek “Başbakan onu yaparsa Kadir Topbaş’da bunu yapar” dedi.

YENİ ÜNLÜ: ALO FATİH
Başbakan Erdoğan’ın Habertürk’e yaptığı müdahalelere de değinen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin yeni bir ünlü şahsı oldu Alo Fatih!”dedi. Başbakan Erdoğan’ın Fas’tan Fatih Saraç’ı arayarak yayın kestirdiğini, TBMM Tv’nin kapatıldığını söyleyen Kılıçdaroğlu “Bu tablo yasakçı Türkiye’yi öngören bir tablodur” ifadelerini kullandı.

***

Güler ailesinin ‘3 kuruş’ parası!

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Muammer Güler ile Barış Güler’in yolsuzluk soruşturması dosyasına girmiş ses kayıtlarını okudu. TK.2506122609 numaralı ses tapelerine göre Barış Güler, 17 aralık operasyonu sabahı saat 07.39’da babası Muammer Güler’i arıyor. Baba Güler oğluna gözaltındayken nasıl ifade vermesi gerektiğini de özenle anlatıyor. Kayıtlar şöyle:
Barış Güler: 6 buçukta geldiler Celal Kara diye bir savcı arama kararı çıkarmış.
Muammer Güler: Ne var oğlum senin evinde?
Barış Güler: Hiçbir şey yok baba.
Muammer Güler: Para ne var.
Barış Güler: Kendi param üç beş kuruş kalan param.
Muammer Güler: Kaç para?
Barış Güler: Sen biliyorsun!
Muammer Güler: Kaç lira oğlum.
Barış Güler: 1 trilyon civarı param var o kadar...
Muammer Güler: Evet evet. Tamam oğlum. El koydular mı paraya?
Barış Güler: Yok arama yapıyorlar.
Muammer Güler: Senin şimdi anladığım kadarıyla Rıza Zarrab’la bir rüşvet ilişkisinden bahsediyorlar. Diyeceksin ki bir danışmanlık işim var. Gayr-ı resmi yapıyorum. Benim alacaklı olduğum dayımın oğlu bunların yanında çalışıyor.

DARBE, VATANDAŞIN CEBİNDE
Kılıçdaroğlu, Güler’ler arasındaki konuşmayı okuduktan sonra şöyle devam etti:
Bu tamamen telaş sonucu söylenen laflar. Burada AKP’ye oy vermiş vatandaşlarıma sesleniyorum. Kimsenin kimseye darbe yaptığı yok. Eğer darbe yapıldıysa senin cebine darbe yapıldı sevgili vatandaşım senin cebine.

Hits: 869