Mahkeme, 'Gösteri En Az 7 Kişiyle Olur' Dedi, 3 Genci Beraat Ettirdi

~ 11.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay'daki gösteride başına isabet eden gaz fişeği ile ölen Ahmet Atakan'ı anmak için yapılan çağrıya uyarak, İzmit'te Cumhuriyet Parkı'na gelen, ancak yeterli kalabalık olmayınca burada bekleyip 'Çarşı' amblemli pankarta sarılarak uyuyan ve sabah gözaltına alınan 3 kişi yargılandıkları davada beraat etti.

 

Gezi Parkı eylemleri sırasında Hatay'daki gösteride başına isabet eden gaz fişeği ile ölen Ahmet Atakan'ı anmak için yapılan çağrıya uyarak, İzmit'te Cumhuriyet Parkı'na gelen, ancak yeterli kalabalık olmayınca burada bekleyip 'Çarşı' amblemli pankarta sarılarak uyuyan ve sabah gözaltına alınan 3 kişi yargılandıkları davada beraat etti. Mahkeme yasaya göre 'gösterinin en az 7 kişiyle düzenleneceğini' dikkate aldı ve olayın gösteri olmadığına suç oluşturmadığına hükmetti.

Gezi Parkı olayları sırasında Antakya'da ölen Ahmet Atakan'ı anmak için, sosyal paylaşım sitelerinden İzmit Cumhuriyet Parkı'nda geçen 9 Eylül günü eylem yapılacağı duyuruldu. Duyuru üzerine Emre A., Adem S. ve Mesut Y. parka gelerek diğer katılımcıları bekledi. Ancak yeterli katılım olmayınca eylem gerçekleştirilmedi. Üşüyen gençler yanlarındaki çantalarında bulunan 'Çarşı' amblemli pankartı çıkartarak sarılıp, burada daha önceden 'Ethem Sarısülük' yazılan duvarın altında uykuya daldı. Sabah saatlerinde ise parka gelen polisler, 3 genci Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet suçlamasıyla gözaltına aldı.

'EN AZ 7 KİŞİ OLMASI GEREKİR'

Karakoldaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 genç, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bugün Kocaeli 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Yasada toplantı ve gösterilerin '7 kişi tarafından düzenlenmesi' koşulunu dikkate alan mahkeme, sanıkların pankarta sarılıp uyumasının suç olmadığı gerekçesiyle beraat kararı verdi. - Kocaeli

 

haberler.com

Hits: 774