'Paralel devlet' her derde deva...

~ 06.02.2014, Dr. Emre USLU ~

1) Reza Zarrap’ın bakanlara rüşvet verdiği bilgisi MİT tarafından sekiz ay önce bildirilmiş. Hatta hükümet medyası manşet atmış. Ama 17 Aralık operasyonundan kimsenin haberi yok diye 6000 polis ve yüzlerce savcıyı sürdü. Soru net: MİT Zarrap ile ilgili rapor verdi mi, vermedi mi? Verdiyse neden işlem yapmadın? Vermediyse bu nasıl MİT?

Cevap: Paralel devlet.


2)
İran’ın 100 milyar dolarlık karaparasını aklattığın, bu kadar paradan hazineye bir kuruş vergi ödenmediği, yerine yüzde 5’lik “humus” alındığı iddia ediliyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


3)
Bakan Zafer Çağlayan’ın kolundaki 700 bin TL’lik rüşvet olduğu iddia edilen saat hakkında ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


4)
Rüşvet aldıkları iddiasıyla bakanların hakkında fezleke hazırlandı. “En büyük hırsız milli iradeyi çalan hırsızdır” diye nutuk atıyorsun ama bakanlarının fezlekesini milli iradenin temsilcisi Meclis’ten kaçırıyorsun. Bu nasıl iş?

Cevap: Paralel devlet.


5)
Bakanlara ve çocuklarına bavul bavul giden paralar, Halkbank Genel Müdürü’nün evinde çıkan kutu kutu “yeşiller” hakkında ne düşünüyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


6)
Çocuklarının kurduğu TÜRGEV’e sadece bir hesaptan 100 milyon dolar aktarılmış, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


7)
Ümraniye Belediyesi halk için yapılan sosyal tesisleri çocuklarının vakfı TÜRGEV’e devretmiş. Çocukların orada okul açmış öğrenci başına 15 bin TL alıyor. Halkın malını çocuklarına devredip okul açtırma konusunda ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


8)
İmar planları değiştirip çocuklarına rant sağladığın, hatta rant için kanun çıkarttığın söyleniyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


9)
Belediye meclislerini bypass etmek için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nı devreye koyup riskli alanlar diyerek, rantlı alanlar ürettiğin ortaya çıkıyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


10)
Dünürün üstüne kayıtlı villalar ve çılgın tapular ortaya çıkıyor. 55 trilyonluk arasa hakkında ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


11)
Devletin parası ve devletin istihbarat servislerinin eliyle El Kaide’ye silah gönderdiğin iddia ediliyor. Bunu yakalan savcılar, polisler, komutanlar, jandarmalara düşman askeri muamelesi yapıyorsun. Bu konuda ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


12)
Büyük abi” Latif Topbaş’ın mozaikleri kaldırtıp BİM’e depo yapılması için Kültür Bakanı devreye giriyor. 2000 yıllık tarihe “çanak çömlek” muamelesi yapılıyor. Mozaikler kazıtılıyor. Üstelik buna Kültür Bakanı aracılık ediyor. Ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


13)
Sit alanları değiştirilip villalar yapılıyor. Değişiklik raporları için hocalara rüşvet verildiği, valilerin sürüldüğü, polislerin süründürüldüğü söyleniyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


14)
İşadamlarına salma salıp 630 milyon dolar topladığın iddia ediliyor. Topladığın paralar karşılığında işadamlarına ihaleler ayarladığın, bununla da yetinmeyip işadamlarının vergilerini sildirdiğin, o havuza para koyan üç işadamının 700 milyon TL’lik vergi cezasını sildirdiğin iddia ediliyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


15)
Muhalefetin haberlerinin altyazı olarak geçmesine bile tahammül edemediğin, ta Fas’tan gecenin bir yarısı televizyon yöneticisini arayıp haberi altyazısıyla birlikte kaldırttığın, medyaya baskı uygulayıp sansür yaptığın ortaya çıkıyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


16)
Bakanının akrabalarının rüşvet alırken görüntüleri ortaya çıkıyor. Üstelik jammer kullanarak suçlarını örtmeye çalıştıkları görünüyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


17)
Yüz yılın hocası diye ödül verdiğin hocanın rüşvet için fetva verdiği söyleniyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


18)
Haksız menfaat temini suçlamasıyla tutuklanan bakan çocuklarının iddianamesini bitiren savcı görevden alınıyor. Bitmiş iddianameyi çöpe atıp yeni iddianame yazmaya hazırlanan yeni savcının “haksız menfaat temini”nden ceza aldığı ortaya çıkıyor, ne diyorsun?

Cevap: Paralel devlet.


19)
Rüşvet ve yolsuzlukları örtmek için, “paralel devlet” diye diye, taraftarlarının kalbini, milletin aklını, devletin sistemini paralize ettin?

Cevap: Alo Fatih, bu yazıya müdahale et.


[email protected]
twitter/emreuslu

 

Dr. Emre USLU | Tüm Yazıları
Hits: 1309