İzmir Barosu Başkan Adayı Av. Demir Ödemiş'te

~ 06.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İzmir Barosu’nun 8-9 Şubat 2014 tarihlerindeki olağanüstü kongresinde yeni dönem için aday olan Baro Başkanvekili Av. Ercan Demir, Ödemiş Barosu’nu ziyaret ederek Ödemişli avukatlarla bir araya geldi.Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Başkan...

İzmir Barosu’nun 8-9 Şubat 2014 tarihlerindeki olağanüstü kongresinde yeni dönem için aday olan Baro Başkanvekili Av. Ercan Demir, Ödemiş Barosu’nu ziyaret ederek Ödemişli avukatlarla bir araya geldi.

Çağdaş Avukatlar Grubu’nun Başkan Adayı olan Av. Ercan Demir, Ödemiş’te seçim süreci ve gündeme ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. Demir, “İzmir’de birçok çalışma içerisindeyiz. İzmir’de başsavcı görevden alındığında peki gösterdik. HSYK’ya bu durumu şikâyet ettik. Kim nereden olursa olsun, kim hangi cemaatten olursa olsun yargı bağımsız ve herkese eşit olmak zorundadır. Eğer bu yoksa birçok felaket yakınımızdadır. Biz adaletin yargının bağımsızlığına bu pencereden bakarak yargının bağımsız olması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

BOYACI: “HSYK’DA GEÇİCİ ÇÖZÜMLER YERİNİ, GERÇEK ÇÖZÜMLERE BIRAKMALIDIR”

Baro’nun Ödemiş Temsilcisi Av. Erdem Boyacı ise “Türkiye zor günlerden geçiyor. Yargının tam anlamıyla bağımsız olmadığı süreçte özgürlüklerin ve hakkın sağlanamayacağı ortadadır. Şu cemaat bu grup denilmemelidir. Yargı bağımsız olmalıdır adalet dağıtmalıdır. Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulundaki geçici çözümlerin sonu yoktur. Geçici çözümler yerini gerçek çözümlere bırakması gerekmektedir” dedi.

İzmir Barosu Başkan Adayı Av. Ercan Demir, Baro Ödemiş Temsilcisi Av. Erdem Boyacı ve diğer avukatlar daha sonra Ödemiş’ten ayrılarak Kiraz’da beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Av. Mustafa Gencer’in cenaze törenine katıldılar. Daha sonra tekrar Ödemiş’e gelen Demir ve beraberindekiler yeni Adalet Sarayı’nı ziyaret ettiler.

Hits: 1036