Tuncay Özkan, Doğu perinçek ve yüzlerce isme tahliye yolu

~ 03.02.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, "tutukluluk süresinin üst sınırını 5 yıla indirmeye karar verdik" dedi.

Bu kararla tutukluluk süresi 5 yılı aşan Tuncay Özkan, Doğu Perinçek gibi yüzlerce isim tahliye olabilecek.

"BEKA MESELEMİZ HALİNE GELDİ"

Erdoğan konuşmasında Cemaate de ağır sözlerle yüklendi.

Erdoğan "Paralel yapılanmaya yönelik soruşturmaya gelince, sadece içişleri bakanlığımızın değil, tüm istihbari çalışanlarımızın, bu yöne çok daha farklı şekilde eğilmek, çünkü devletin içerisindeki böyle bir yapılanma bizim bir beka meselemiz haline gelmiştir. Buna da bizim fırsat vermemiz mümkün değildir. Gereği neyse bunlar da yapılacaktır" derken Erdoğan Zaman gazetesinin anketi için "İşte bu anketin adı paralel yapı firmasının anketidir. Tamam? Bunlar duymaz uydururlar, dert başka. Bunlar kendilerine göre bu ülkede bir irade oluşturabileceklerini zannediyorlar. Bunu oluşturamayacaklar" ifadelerini kullandı.

BAŞBAKAN'DAN ZAMAN MUHABİRİNE İMALI YANIT

Başbakan Başbakanlık Teftiş Kurulu Raporu'nu soran Zaman muhabirine "Sevgili kardeşim sen ayrıntıları öğrenmişsin. Ben bu ayrıntıları bilmiyorum. Beni de bir bilgilendirirsen çok daha mutlu olurum. Başbakanlık Teftiş Kurulu çok gizlilik kaydıyla, Ankara Başsavcılığı'na bunu gönderiyor. E şimdi bundan sizin haberiniz oluyor. İşte paralel devlet bu, paralel yapılanma bu. Paralel devlet yok diyenler başını iki elinin arasına alsın da bir düşünsün. Çok gizlilik kaydıyla Başbakanlık Teftiş Kurulu Ankara Başsavcılığına aylardır en ufak bir şey çıkmıyor, bu şimdi ortaya çıkıyor. Benim haberim yok, senin haberin var. Hadi sen açıkla." ifadelerini kullandı.

Erdoğan Rıza Zarrab ile ilgili MİT raporunu soran muhabirine de "Bak MİT’in raporunu bilecek kadar ona nüfuz edecek kadar paralel yapı. Müşterek çalışıyorsunuz. Söylemediğinizi söylettiriyorsunuz. Sen değil, patronlarınız. Bu şekilde de bu işlere nüfuz etme yollarına gidiyorsunuz. MİT’in bu tür belgelerine nasıl ele geçiriliyor? MİT sürekli gizlilik kaydıyla çalışır. Bu halde sizlerin, yada oraların eline geçiyor? Burası çok tehlikeli bir gidiş. Bakın bu ülkeyi sevmek değildir.

İsmi geçen zat ile ilgili bana bugüne kadar hiçbir suç duyurusu gelmemiştir. Dolayısıyla patronlarınız da duymuştur herhalde." dedi.

Odatv.com

Hits: 926