Dayak attığı eşini ölümle tehdit etti

~ 30.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

İstanbul’da bir kadın sokak ortasında eşi tarafından feci şekilde dövüldü. Gözaltına alınan kocası ise serbest bırakılırken ‘Öldüreceğim’ diye bağırınca hakkında yakalama kararı alındı.

 

Dayak attığı eşini ölümle tehdit etti
 

DAMLA YUR İstanbul

Kadına yönelik artan şiddetin bir yenisi daha dün Maltepe Girne Mahallesi’nde yaşandı. Uzun bir süredir eşinden gördüğü şiddet nedeniyle evden ayrılarak çocuklarıyla birlikte yeni bir yaşam kuran 48 yaşındaki A.B., sabah saatlerinde yolda yürürken eşi M.B.(50) ile karşılaştı. M.B. eşine, ‘Niye evden kaçıyorsun?’ sorusunu yöneltti, kadının ‘Boşanacağım’ yanıtı bir anda sokak ortasında feci bir şiddete dönüştü.



Yüzü kanlar içinde kaldı
Sokağın ortasında kadının yüzüne yumruklar atıp başını kaldırıma vurarak yaralayan M.B.’yi çevreden yetişenler güçlükle durdurdu. Yüzü kanlar içinde kalan kadın hastaneye kaldırılırken, adam ise olay yerine gelen ekiplerce gözaltına alınarak polis merkezine götürüldü. A.B., hastanedeki tedavisinin ardından öğle saatlerinde taburcu edilerek evine götürüldü. Olayın ardından İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu harekete geçerek, A.B. için bir avukat görevlendirdi. A.B. için savcılıktan koruma kararı alınırken, eşi için de ‘uzaklaştırma’ kararı verildi. Ancak eşine şiddet uygulayan koca, birkaç saat sonra serbest bırakıldı.
M.B’nin karakoldan ayrılırken ‘Öldüreceğim’ diye bağırdığı öğrenildi. İstanbul Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Aydeniz Alisbah Tuskan, “Bu kadını yasalarla değil kurumsal ilişkilerimizle korumaya çalışıyoruz. Adam her an kadının evine gidip söylediği eylemi gerçekleştirebilir” dedi. İstanbul Barosu’nun dün akşam saatlerinde başvurusu üzerine Anadolu 2. Aile Mahkemesi’nden yakalama kararı çıkarıldı.

26 yıldır şiddet görüyor
Hastanede konuştuğumuz A.B.’nin yakınları ise kadının 26 yıldır sistematik şiddete maruz kaldığını söyledi. Edinilen bilgilere göre; M.B. onlarca kez şiddet uyguladığı eşi A.B’yi bir keresinde yemek tuzsuz olduğu için, bir keresinde ise ev tozlu olduğu için dövdü. Çiftin 2 çocuğu da şiddet ortamında büyüdü. A.B. ise sadece eşi M.B.’nin değil, eşinin annesi, babası ve ablaları tarafından da fiziksel ve psikolojik şiddet görmeye devam etti.
Annelerinin ve kendilerinin yaşadıkları şiddete dayanamayan 2 çocuk da 8 ay önce anneleriyle beraber evden kaçtı. Yeni bir yaşam kuran 2 çocuk ve A.B., 8 aydır M.B.’den hiç haber almadı. Babalarının işten de ayrılıp, İstanbul’u terk ettiğini öğrenen çocuklar rahat bir nefes alırken dün korktukları ve kaçtıkları babaları yine annelerini buldu. A.B.’nin, çocuklarıyla beraber evden kaçtığı günden bu yana eşi M.B. tarafından sokak sokak, cadde cadde arandığı bilgisine ulaşıldı.  

 

Milliyet

Hits: 932