AK Avukatlar da isyanda

~ 28.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Geçmişte AKP’ye yakın duran avukatlar, ‘yasama ve yürütme örgüt gibi’ diyerek Başbakan hakkında suç duyurusunda bulundu

 

AK Avukatlar da isyanda
Okuyucu Modunu Aç Yazıyı Büyüt:

AKP-Cemaat savaşıyla birlikte dağılan ittifaklardan “çatlak sesler” yükselmeye devam ediyor. Bu kez de AKP hükümetinin hukuk alanında desteklediği avukat gruplarından; Adalet Hukuk Derneği, Ak Avukatlar Derneği, Bağımsız Hukukçular Platformu, Genç Baro ve Yargıda Reform Grubu isimli 5 platformun üyesi avukatlar, Başbakan Erdoğan’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında “Hukukun yasalarının çiğnendiği” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.
Suç duyurusunda bulunan grup adına basın açıklamasını okuyan Avukat Sibel Şimşek, “Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak büyük bir devlet kriziyle karşı karşıyayız. 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu ile başlayan bu krizin, yürütme organının hukuksuz ve yasaları çiğneyen ‘Ben yaptım oldu’ mantığıyla hareket etmesi sonucunda daha da derinleştiğini görmekteyiz. Başta Sayın Başbakan olmak üzere hükümetin TBMM’deki aritmetiğin getirdiği sayısal üstünlük nedeniyle sahip olduğu yasama ve yürütme gücünü adeta bir örgüt mantığı içerisinde kullanıldığına şahit olmaktayız. Devletin yüz milyarlarca lirasını haksız yere kendilerinin ve yandaşlarının zimmetlerine geçirdikleri yolunda somut ve ciddi delillerin olduğu adı geçen kişilerin tutuklanmasından ve bununla birlikte gelen istifalardan anlaşılmaktadır” dedi.


‘ALGI YÖNETİMİ YAPILIYOR’
Başbakan tarafından ortaya atılan ‘Yolsuzluk soruşturmasının siyasete, millete karşı bir uluslararası çetenin tezgahı ve kirli komplosu’ olduğu yönündeki iddiaların algı yönetiminin bir parçası olduğunu söyleyen Avukat Şimşek, “Bu iddialarla somut delillere dayanan suçların üzeri örtülmeye çalışılmakta ve hukuksuzluklar meşruymuş gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Hukukçular olarak yaşanan bu gelişmelerden endişeli ve kaygılıyız. Bugüne kadar insan onuruna dayanan, özgürlükçü bir anayasanın ve idarenin denetim ve şeffaflığını sağlayacak düzenlemelerin yapılmaması, yolsuzlukların ortaya çıkartılmaması ve al gülüm ver gülüm düzeninin aynı şekilde devam etmesi için bir kalkan oluşturulduğu kanaatindeyiz” şeklinde konuştu.

EKSİKSİZ KADRO
Savcılığa sunulan 5 sayfalık dilekçede Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı’nın da aralarında bulunduğu 12 kişi hakkında ‘Yargı kararını yerine getirmemek suretiyle görevi kötüye kullanmak, Yargı görevi yapana etkilemeye teşebbüs, Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit.’ T.C. organlarını aşağılama, Gizliliğin ihlali, suçluyu kayırma, suç delillerini yok etmek, gizlemek ve değiştirmek’ gibi suçlardan cezalandırılması talep edildi.
Ayrıca suç duyurusunda adı geçenler arasında Yeni Akit, Star, Akşam, Sabah, Yeni Şafak, Takvim, Milad gazetelerinin de sorumlu genel yayın yönetmenleri bulunuyor.

birgü

Hits: 1067