Eminağaoğlu: HSYK düzenlemesi ülkeyi hizaya sokmayı amaçlıyor

~ 22.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, HSYK’ya ilişkin yeni düzenlemelerin AKP’nin kaldırdığı yönünde propagandalar yaptığı geçici 15. Maddeyi bile aşan uygulamalar olduğuna dikkat çekerek kitle örgütlerine çağrıda bulundu.

(soL - Haber Merkezi) Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, yeni HSYK işlemlerinin tüm ülkenin hizaya sokulması anlamına geldiğini ifade etti. Eminağaoğlu, uygulamaların geçici 15. maddeyi bile aştığına dikkat çekti.

'15. madde tekrar uygulamaya sokulmak isteniyor'
Yapılan açıklamada, “Yeni HSYK anında devreye girip, iktidarı ibra edercesine tüm bu adli olayları ya sonuçsuz bıraktırmakta ya da iktidarın istediği işlemleri yaptırmaktadır. Son süreçte yaşananlar ile HSYK'nın varlık nedenini kaybettiği, yargı için değil iktidar için güvence olmak için çırpındığı, çırpındıkça da battığı bir kez daha görülmüştür. Karşı hiçbir ses istenilmeden tekme tokat yasalaştırılmaya çalışılan HSYK yasa teklifi ile bu duruma yasal zemin yaratılmaya çalışılmaktadır. Bir darbe düzenlemesi olan geçici 15. madde hükmü, aynı sonuçları toplayacak biçimde farklı bir görünümle tekrar uygulamaya sokulmak istenmektedir” denildi.

Soruşturma talebi
Taraflı ve bağımlı hareket eden HSYK dahil yargı mensupları için derhal soruşturma açılmasını talep eden Eminağaoğlu, “Yasama organını yeni görünümlü bu darbe düzenlemesiyle sürecin içine çekmek isteyen iradeye, demokrasi ve hukuk devleti adına dur diyoruz” diyerek mecliste grubu olan siyasi partileri, yüksek mahkemeleri, yargı örgütlerini, Türkiye Barolar Birliği’ni, hukuk fakültelerini, kitle örgütlerini harekete geçmeye çağrıda bulundu.

 

solhaber

Hits: 1037