Erdoğan: 'Savcı benim iznim olmadan tıra müdahale edemez'

~ 21.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Brüksel’e hareketinden önce havalimanında açıklamalarda bulundu. Adana'da aranan silah yüklü olduğu iddia edilen tır için 'Savcı benim iznim olmadan böyle bir müdahaleye girişemez' dedi.

(soL - Haber Merkezi) Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Burada şu hususu özellikle vurgulamak isterim. 17 Aralık girişimi bir algı operasyonu ile birlikte sürdürülmek istendi. Türkiye içinde tutmadı. Bu operasyonu hazırlayanların, başta Avrupa olmak üzere etki altına almaya çalıştığını görüyoruz."

'Brüksel'de yaşananları anlatacağız'
İnternette sosyal medyada yapılan kampanyalarla, lobilerin çirkin girişimleriyle, Avrupa ve dünyada olduğundan farklı bir fotoğrafın verilmeye çalışıldığını görüyoruz. Bazı odakların ihanet derecesinde, kendi ülkelerini kötülemek için yurt dışında propaganda yaptıklarını gözlemliyoruz. Brüksel ziyaretimiz, Türkiye’de yaşananları anlatmamıza fırsat verecektir.

Bu ihanet şebekelerinin oyunları da bozulacaktır. Yolsuzluklarla mücadele eden iktidarın, yargıya değil yargı içindeki örgütlere müdahale edildiğini açıkça delilleriyle ortaya koyacağız. Brüksel’le başlayan temaslarımız devam edecektir. Önümüzdeki günlerde Fransa Cumhurbaşkanı ülkemizi ziyaret edecek. Ardından benim bir Almanya ziyaretim var.

'Savcı benim iznim olmadan...'
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Adana'da durdurulan 7 tırın silah taşıdığı, MİT'in silah kaçakçılığı yaptığı iddiasına; "Savcı benim iznim olmadan kalkıp böyle bir müdahalenin içine giremez, MİT’in ne getirip ne götürdüğüne bakamaz. Bu paralel yapılanmanın işte diğer bir versiyonudur" dedi.
Erdoğan; "Daha kısa bir zaman önce atılan adımın bir başka devamıdır. Ne yazık ki burada jandarmamız da kullanılmıştır. Tabi burada gerek bu savcıyla ilgili, gerekse jandarmayla ilgili, komuta kademesini kast ediyorum, hepsiyle hukuki süreç başlatılmıştır. Gereği de bunlarla ilgili yapılacaktır" şeklinde konuştu.

'Şike davasında zamanlama anlamlı'
Yargıtay’ın şike davası sonuçlandırışı ve Aziz Yıldırım’ın da cezasının onaylanmasını değerlendiren Erdoğan; "Zamanlaması itibariyle ben anlamlı buluyorum. Niye bugüne kadar böyle bir karar açıklanmadı? Seçimin arifesinde niçin böyle bir karar açıklanır? Bunu 30 Mart sonrasında da yapabilirdin. Bütün bunlar zihin bulandırmaktan başka bir şey değil. şu ana kadar yargıdaki o paralel yapı ince hesaplar suretiyle böyle bir adım attıklarına inanıyorum. Burada da hukuki süreç tamamen bitmemiştir. Devamında ne olur ne gelir ne gider onu bilemem. Sadece zamanlamasının anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum" dedi.

 

soolhaber

Hits: 949