Sol Cephe Keçiören kuruldu

~ 07.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

15 Aralık’ta Ankara'da gerçekleştirilen Sol Cephe kuruluş toplantısının ardından, yerellerdeki kuruluş toplantıları sürüyor.

(soL - Keçiören) 5 Ocak Pazar günü Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı ile Sol Cephe Keçiören Meclisi kuruldu. Toplantıya Sol Cephe adına Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu üyelerinden Ali Rıza Aydın, Mümtaz İdil ve Ömür Birler katıldı.

Sol Cephe Keçiören kuruluş toplantısına köy ve Alevi derneklerinden, çeşitli siyasi partilerden temsilciler de katıldı. Haziran Direnişi'nde hayatını kaybedenler için yapılan saygı duruşunun ardından Sol Cephe imzacılarından Oğuz Oyan’ın ve Sol Cephe Çankaya Hazırlık Komitesinin dayanışma mesajları okundu.

Umut Kuruç yaptığı açılış konuşmasında "AKP karşıtı mücadele Tekel Direnişiyle başladı, Haziran direnişiyle devam etti. Bu halktan bir şey olmaz diyenlere Haziran'da sokağa çıkan ve hükümet istifa diyen milyonlar cevap vermiştir. AKP yi gönderen cemaat, ABD ve sermaye olmamalıdır. Bugün AKP yi gönderen halk olmalıdır. Halk ,Sol Cephe nin altını kalınca çizdiği Gericiliğe karşı Aydınlanma,Emperyalizme karşı Yurtseverlik,Sömürüye karşı Eşitlik,AKP faşizmine karşı Özgürlük ilkeleri etrafında örgütlenmeli ve bu örgütlülüğü daha ileri bir noktaya taşımalıdır" diyerek konuşmasını sonlandırdı, divan önerilerine geçildi.

Divan seçiminin ardından, Sol Cephe kurucu yönetim kurulu üyesi Ömür Birler konuşmasında; ODTÜ'deki direniş ve orada yaşananlardan gençliğin AKP'ye bakışını anlamamız gerektiğini gençliğin eşit, özgür bir ülkede yaşama özlemlerini, ODTÜ’deki mücadelenin öğrenciler, akademisyenler, emekçilerle hep birlikte verildiğini, Haziran'da da tüm halkın beraber alanlarda olduğunu hatırlattı.

Sözlü ve yazılı katkıların yoğun olduğu toplantıda üniversiteye hazırlanan Burak Özdemir umutlarının hile ile çalınmak istendiğini, ama dert yanmak yerine örgütlenmenin mücadele etmenin gerektiğini belirtti. Özdemir, "Deniz Gezmişlerden devrimci ağabeylerimizden aldığımız bayrağı daha da yükseklere taşıyacak ve Sol Cephe'yi büyüteceğiz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ev emekçisi Türkan Özcan ise; "Kadınlar faşizme, emperyalizme, sömürüye karşı Sol Cephe'de örgütlenmelidir. Kadınlar örgütlü olmalıdır" dedi.

Keçiören Sol Okurlarından Cefa Erdoğan ise; eğitimdeki, sağlıktaki problemlere değinerek ülkemizde parası olmayanların yaşam haklarının gasp edildiğine dikkat çekti. Erdoğan, "Örgütlü halkın neler yapılabileceğini Haziran Direnişi hepimize gösterdi. Sınıfsal anlamda sömürünün giderek arttığı bu süreçte Sol Cephe her zamankinden daha gerekli ve önemlidir" dedi

Keçiören Sol Okurlarından üniversite öğrencisi Hatice Piriz ise "Haziranda on binlerle Keçiören de yürüdük fakat örgütsüzdük. Örgütsüzlüğümüz amacımıza ulaşamamamıza neden oldu. Bugün bunun önüne geçmek için Sol Cephede örgütlenmek gerekiyor. Biz Keçiören Sol Okurları olarak bundan sonra yolumuza Sol Cephe ile devam etme kararı aldık. Satılmış medyaya karşı halka yalan söylemek suçtur diyen Sol gazetesini okumaya ve okutmaya devam edeceğiz. Yolumuz açık olsun."dedi

Çubuk Gençlik Derneğinden Şekip Baloğlu solun örgütlenmesine engel olmaya çalışan düzene karşı Sol Cephede örgütlenmek ve cepheyi her yerde güçlendirmek gerektiğine vurgu yaptı.

Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Mümtaz İdil: ‘’Türkiye’de ve dünyada biat kültürüyle faşizm ve din kolay örgütlenirken, özveri, cesaret isteyen sol zor örgütlenmektedir. Biz solcular yalnız olmamalı, birlik olmalıyız. Milli gelirin yüzde doksanını nüfusun sadece yüzde beşi alıyor. Yüzde doksan beşi ise açlıkla boğuşmakta ve istatistiklerle kandırılmaktadırlar. 11 yıl süren yalnızlığımın ardından ben de Sol Cephe'deyim ve artık yalnız değilim’’ diyerek herkesi Sol Cephe'de örgütlenmeye çağırdı.

Eğitim Emekçisi Atilla A.: "Gezi eylemlerinde Kızılay'ı almaya çalıştık ve aldık fakat Kızılay zaten bizimdi ve bizim olan yere ulaştıktan sonra ne yapacağımız bilemiyorduk. Kızılay'ı alsak ne olacak sonra ne yapacağımızı birbirimize soruyorduk sonra gördük ki bize öncülük edecek bize yol gösterecek bir örgüte ihtiyacımız var. Bugün sol cephe bu eksikliğe cevap vermektedir.’’dedi

PSAKD üyesi Ali Caner Çatak: "Bu topraklarda Pir Sultanlarla, Şeyh Beddettinler, 68ler, 78ler ve daha nicesiyle Hınzır paşalara, Kenan Evrenlere, Tayyiplere karşı mücadeleler verildi. Bunca mücadelenin sonuca ulaşamamasının sebebi örgütsüzlüğümüzdü buna son vermek için Sol Cephe kuruldu. Yolumuz açık olsun."dedi

Çocuk İşçi Adem Arpacı: "Ekonomik zorluklar nedeni ile Erzurum'dan Ankara'ya göçen kürt bir işçiyim. Ankara'da çalıştığım yerde sigortam yatmıyor ve hiç bir güvencem yok. Bugün hükümete,politikalarına ve son olan olaylara bakıldığında Türkiye'nin bir Mısır, bir Tunus olmasından çekiniyorum" dedi ve divana iç savaş çıkabilme ihtimalini sordu.

Kamu emekçisi bir katılımcı: "Bir ülkenin limanlarıyla, tersaneleriyle, haberleşmesiyle, ırmaklarıyla, yargısıyla ve siyasetiyle satılmış olması o ülkenin işgal edildiği anlamına gelir. Bunları satan da zaten o ülkenin siyasetçileridir. İşgal altındaki ülkemizde bu satılmışlara karşı mücadelenin örgütü Sol Cephedir. Çünkü Sol Cephe parti, dernek, kimlik, mezhep ayırt etmeden dört ilkesi olan özgürlüğü, aydınlanmayı, yurtseverliği ve eşitliği kabul eden herkesin örgütüdür."

Seçimlere dair gelen bir soru üzerine Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Aydın Sol Cephenin seçim odaklı kurulmamış olduğunu, Sol Cephenin aday çıkarma durumunun olmadığını, Sol Cephenin ilkelerini benimseyen adayların ise göz ardı edilmeyeceğini belirttikten sonra Sol Cephe için daha elzem olanın sandık güvenliği için oy hırsızlığına karşı her sandıkta görev almanın önemine değindi. "Herkes binasında, sokağında, mahallesinde seçim öncesi kontrolleri yapmalı ve Sol Cephe üyesi olan herkes doğal sandık görevlisi olmalıdır"dedi.

Öneri olarak katılımcılardan AKP iktidarının dışarıda uyguladığı hukuksuz uygulamalarına cezaevlerinde de devam ettiği, kendisine muhalif birçok insanı ailesinden, yaşamından ayırarak keyfi yere cezaevlerinde tuttuğu ve bu insanlar içerisinde acil tedavi ihtiyacı olanların bulunduğunu ileterek Sol Cephenin bu insanlarında yanında olması gerektiğini belirtti.

Sol Cephe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Rıza Aydın AKP hükümetinin keyfi olarak cezaevinde tuttuğu Merdan Yanardağ’ın “Siz Büyüdükçe Ben de Özgürleşeceğim” diyerek Sol Cephe üyelerine olan mesajını iletti. "Sol Cephe yukarıdan aşağıya değil aşağıdan yukarıya kurulan bir örgütlenmedir. Yerellerdeki Sol Cephe örgütleri bu nedenle çok önemli. Hükümetin, milletvekilinin, muhtarın yapamadıklarını burada Keçiören Sol Cephe yapmalıdır.’’ diyerek yerellerde kurulacak olan ve kurulan Sol Cephelerin önemine vurgu yaptı.

Anayasa “egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur” der oysa Sol Cephe “egemenlik, kayıtsız şartsız halkındır” diyor diyerek Keçiören Sol Cephe Kuruluşunu selamladı.

Konuşmaların ardından temsilcilerin ve sekreteryanın seçimi yapıldı. Toplantının sonunda alınan kararla Keçiören'de bunun daha başlangıç olduğu vurgulandı ve mücadeleye devam sözü verildi.

 

solhaber

Hits: 1103