AKP HÜKÜMETİNİN HİÇBİR MEŞRUİYETİ KALMAMIŞTIR

~ 07.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP hükümeti 11 yılı aşkın bir süre boyunca uyguladığı gerici ve halk düşmanı politikalarının ardından büyük bir bunalımın içine yuvarlanmıştır. Erdoğan başkanlığındaki hükümetin meşruiyet bunalımı olarak ortaya çıkan bu kriz, ne tek başına yolsuzluklarla ne de yargı sistemindeki mutlak tıkanmayla açıklanabilir. AKP hükümeti, kendisiyle beraber iktidara yerleşen güçlerle beraber, bir bütün olarak iflas etmiştir.

Toplumun dinamik kesimlerinin neredeyse tümünün ortak iradesi anlamına gelen Haziran Ayaklanması, siyasi iktidarın uygulamaları konusunda halkın açık reddiyesi olduğu gibi, bugünkü krizin temel nedenlerindendir. Başka bir deyişle, çıkmakta olan hükümet bunalımı, suç ortağı, pişkin cemaatin değil, Haziran Direnişi’ni gerçekleştiren halkın eseridir. İnsanların yaşam biçimlerine  karışma, kamusal alanların ve çevrenin piyasa çıkarları uğruna yıkıma uğratılması, saldırgan  ve Amerikancı dış politika pratiği halkın ördüğü barikata çarpmıştır.

Fethullah Gülen cemaati ile Erdoğan arasında süregelen ve giderek şiddetlenen gerilim, bu büyük çöküşten bağımsız bir biçimde ele alınamaz. Büyük gerici projeyi Erdoğan’sız sürdürme girişimleri ya da sorumluluğu şu ya da bu cemaatin üzerine atarak AKP’yi aklama çabaları, krizin şiddetini azaltmaya ve bugünkü işbirlikçi, dinci, piyasacı rejimi ayakta tutma çabalarının ürünüdür.

Sol Cephe, halkımızı AKP hükümetinin demagojisine karşı uyanık olmaya, Erdoğan’ın krizi hafifleterek kendini kurtarma girişimlerini boşa çıkarmaya çağırır.

Sol Cephe, halkımızı siyasi iktidarın işlenen bir dizi suçun ve hukuk terörünün tüm sorumluluğunu suç ortağı olan cemaatin üzerine yıkarak kendini kurtarma çabalarını boşa çıkarmaya çağırır.

Sol Cephe, halkımızı geçtiğimiz yaz aylarında toplumun büyük kesiminin ortak talebi haline gelen “Hükümet İstifa” sloganını, bu kez sonuç alınıncaya dek daha güçlü bir biçimde yeniden yükseltmeye çağırır.

Sol Cephe, halkımızı cemaatlerle işbirliğinin çare olarak gösterilmesine, tarikat örgütlenmelerinin ve onların kirli faaliyetlerinin meşrulaştırılmasına engel olmaya çağırır.

Sol Cephe, halkımızı Türkiye’deki siyasi dengeleri bir an önce emekçi sınıflar lehine değiştirmek için Sol Cephe’de buluşmaya çağırır.

SOL CEPHE

Hits: 774