Adalet İçin Hukukçular suç duyurusunda bulundu

~ 06.01.2014, Yeni Yaklaşımlar ~

MİT Müsteşarı Hakan Fidan cezalandırılsın.

Kamuoyunda “tır vakası” olarak adlandırılan, MİT Müsteşarı’nın, Hatay Valisi’nin, Hatay İl Jandarma Komutanı’nın ve olay esasında orda bulunan diğer MİT görevlilerinin ortaklığında işlenen suç, açığa çıktığı andan itibaren örtbas edilmeye çalışılmaktadır.

Başta İçişleri Bakanı olmak üzere suçu gizlemeye ya da normalleştirmeye çalışan her açıklama üzerinden bir saat dahi geçmeden çürümektedir.

Başbakan'ın olayı takip eden savcılar için “yargı darbesinin devamı” yorumu dahi ayrı bir suç oluşturmaktadır.

AKP’nin üç yıldır Suriye’deki savaşı körüklemesi, ülke sınırlarını Suriye’deki çetelerin hizmetine sokması, silah desteği sunması, ülke içinde bu grupların asker toplamasına izin verilmesi, tüm bunlara bağlı olarak Suriye halkına dönük, insanlığa karşı suç işlenmesi bu olayla ortaya çıkmamış ancak bu olay ile artık gizlenemez hale gelmiştir. Yargıya bu konuda en asgari düzeyde dahi görevini yaptırmama nedeni ise işlenen suçun büyüklüğünde, sürekliliğinde, AKP’nin artık iflas etmiş Suriye politikasında aranmalıdır. AKP, yönettiği tüm devlet mekanizmalarıyla savaş suçu işlemekte ısrar etmektedir.

“Tır vakası” ile ilgili her ne kadar soruşturmayı başlatan savcı ve bazı Hatay vekilleri suç duyurusunda bulunmuş olsa da, suçun tek müsebbibi ne sadece vali ne de sadece jandarma yetkilileridir. Suçun MİT ile bağlantısı artık ikrar düzeyindedir.

Başta MİT müsteşarı Hakan Fidan olmak üzere, Hatay Valisi Celalaettin Lekesiz, Hatay İl Jandarma Komutanı Kubilay Ayvaz ve tıra eskort eden araçta bulunan kimliği tespit edilecek MİT mensupları açıkça, devlete karşı savaşa tahrik ( TCK md. 304), yabancı devlet aleyhine asker toplama (TCK md 306), silah sağlama (TCK md. 315), görevi kötüye kullanma (TCK md. 257), kamu görevinin terki veya yapılmaması (TCK md. 260), kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak (TCK md. 266) suçlarını işlemişlerdir.

Bu suçların soruşturulması talebi ile Adalet İçin Hukukçular adına Av. Selin Aksoy ve Av. Aysel Tekerek, yukarıda adı geçen kişiler ile ilgili suç duyurusunda bulunmuştur.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Adalet İçin Hukukçular

Hits: 1036