AKP'den "cemaat" istifası

~ 31.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

AKP Burdur Milletvekili Hasan Hami Yıldırım “Fethullah Gülen ve hizmet hareketine yönelik hakaret ve küfürler havada uçuşmaktadır” diyerek istifa etti.

ANKARA- AKP'de istifalar devam ediyor. AKP Burdur Milletvekili Hami Yıldırım partisinden istifa etti. Yıldırım, TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla AKP'den istifa ettiğini açıkladı.

Yıldırım, AKP’nin bugün izlediği politikayı anlamakta zorluk çektiğini belirterek, “Bir iktidarın yolsuzlukların üzerine gitmek yerine, bunları ortaya çıkaran kamu görevlilerinin üzerine gitmesi, görevden alması, yerlerini değiştirmesi vicdanları yaralamaktadır. Üstelik bir de bu kişilere gözdağı verilmekte, yurtdışı uzantılar, komplolar, iktidara darbe hazırlığı, örgüt, paralel devlet suçlamalarına maruz bırakılmaktadır” dedi.

Yolsuzlukla mücadele etmek yerine, sanal düşmanlar oluşturularak dikkatlerin başka tarafa çevrildiğini iddia eden Yıldırım, şöyle dedi: “Bütün dünyanın gözü önünde soruşturmalara müdahale edilmektedir. Geçmişte kalmasını arzuladığımız söylemler siyasi iktidar tarafından sahiplenilmektedir. Farklı ve karşı düşünce dile getiren taraflar, sivil toplum kuruluşları, medya mensupları, kamu görevlilerinin; ‘hain’, ‘çete’, ‘dış güçlerin işbirlikçisi’, ‘komplocu’, ‘darbeci’ şeklinde yaftalanmasını ve itibarsızlaştırılmasını anlamakta güçlük çekmekteyim.

Bu toplum fişlemelerden, devlet gücü ve baskısıyla insanların hedef gösterilmesinden, ötekileştirilmesinden, psikolojik harekâtla oluşturulan mahalle baskılarından, komplo teorilerinden, hayal mahsulü düşmanlıklar ve iç tehditler üzerine kurgulanmış korku imparatorluklarından çok çekti. Milletin Ak Parti’yi iktidara taşımasının en önemli sebeplerinden biri de çekilen bu sıkıntılara tepkiydi.
Geçmişte kendisinin yaşadığı bu tip mağduriyetleri, şimdi tasvip etmek ve bizatihi uygulamaya çalışmak siyasi iktidar için izah edilebilir bir durum değildir.”

“KOMPLO” YANITI
Vatandaşın iktidar partisine, “yolsuzlukları örtme, yolsuzluklarla demokrasi içinde mücadele et. İnsanları ötekileştirme. Bana zorlayıcı bir ahlak anlayışını dayatma. Evime, çocuklarıma, özel hayatıma, inancıma karışma. Yapabiliyorsan bütün bunları güvence altına al, alamıyorsan gölge etme” dediğini ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti: “Eğer mutlaka bir komplo aranması gerekiyorsa, bu komplonun, ‘bir iktidarın karşılaştığı her olumsuz olay ve durumun arkasında komplo olduğu zannıyla hareket eder hale gelmesinde', dolayısıyla 'ülkenin operasyonlara müsait hale getirilmesinde’ aranması gerektiği düşüncesindeyim.”

“GÜLEN VE HİZMET HAREKETİNE YÖNELİK HAKARET VE KÜFÜRLER HAVADA UÇUŞMAKTADIR”
Fethullah Gülen’e yönelik hakaret ve küfürlerin havada uçuştuğunu belirten Yıldırım, şöyle dedi:
“İnlerine kadar gireceğiz, gibi açık hakaretleri bizzat Sayın Başbakan’ın ağzından duymanın yanında, iktidara yakın gazeteler, kurulan karanlık internet siteleri ve partiye yakın olduğunu düşündüğüm sosyal medya hesaplarıyla, Fethullah Gülen ve hizmet hareketine yönelik hakaret ve küfürler havada uçuşmaktadır. Bir sivil toplum hareketinin topyekun kriminalize edilerek yok edilme zemini hazırlandığı açıkça müşahede edilmektedir.

Bugün Ak Parti yönetimi, kendini var eden değerleri inkâr eder, yolsuzlukların üzerini örter, yolsuzluğun üzerine gidenleri itibarsızlaştırmaya çalışır bir hale doğru gitmektedir. Böyle bir ortamda artık bu çatı altında kalmanın bu yanlışlara ortak olmak anlamına geleceğini düşünmekteyim. Tüm bu sebeplerle Adalet ve Kalkınma Partisi’nden istifa ettiğimi belirtirim.”

320'YE DÜŞTÜ
Yıldırım'ın istifasıyla AKP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 320'ye indi. Bağımsız milletvekillerinin sayısı ise 12'ye çıktı.

 

yurtgazetesi

Hits: 893