Bu sözler Yargıtay üyesine ait: Hepimizin ortak referansı Kuran-ı Kerim

~ 31.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

2010’daki Anayasa referandumundan sonra HSYK tarafından Yargıtay üyeliğine seçilen Abdullah Yaman, cemaatçi savcılara hitaben yazdığı yazıda "Hepimizin ortak referansı Kuran-ı Kerim" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın savcılara yönelik sert sözlerinin ardından Yargıtay üyesi Abdullah Yaman, cemaatçi hakim ve savcılara yönelik bir çağrı metni yayınladı.

Vatan'dan Kemal Göktaş'ın haberine göre, “Ey benim hizmet ehli arkadaşım” diye başlayan yazıda, “Hepimizin ortak referansı Kuran-ı Kerim’in bir çok ayetinde Allah bizlere seslenirken ‘akletmez misiniz’, ‘düşünmez misiniz’ gibi hitaplarla adeta hangi melekemizi geliştirmemiz gerektiğini gözlerimizin içine sokmuyor mu?”denildi. Dini referanslarla yüklü yazıda cemaat üyesi olmanın yanlış bir tarafı olmadığı belirtilerek, şu ifadeler kullanıldı:

“Yanlışlık nerededir, diye soracak olursanızÖKafatasımız içinde yer alan beynimizi, basit bir baz istasyonuna indirgemeyeceğizÖ Bizlerin manevi tekamülüne katkı sunan kanaat önderlerimizi seveceğiz, sayacağız, ancak asla ve asla rab haline getirip, Allah’ın konum ve derecesine ikame etmeyeceğiz. Dini anlayış ve yaşayışta referans sıramız ve normlar hiyerarşimizin; Allah, Peygamber ve ancak ondan sonra kanaat önderimiz olduğunu bir an olsun aklımızdan çıkarmayacağız. Birileri din adına bir şeyler emrettiğinde, öncelikle Kuran ve sünnet filtresinden geçireceğiz. Örneğin başkasının sırlarını ifşa yasağı, düşmanına dahi adaletle muamelede bulunma zarureti gibi, temel esaslarla bağdaşmayan bir şeyler istendiğinde ‘Allah’a isyan olan yerde kula itaat yoktur’ düsturuyla ayak direyeceğiz. Ehli sünnet inancımızda Peygamberler bile hata yapabilir, ilkesini benimsedikten sonra “benim imamım asla ve asla yanılmaz gibi” eylemli bir itikatla imanızın fabrika ayarlarıyla oynamasına müsaade etmeyeceğiz. Kaldı ki; Allah’ın verdiği akıl ve idraki amaç doğrultusunda kullanmadığınız için ‘kullanıcı hatasından’ garanti dışı kalması işin cabası olacaktır. Rabbim en başta ben olmak üzere hepimizi ıslah etsin.”

 

solhaber

Hits: 1337