Uysal avukatlar olmayacağız

~ 26.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

ÇHD’li avukatların yargılandığı davada ortak savunma veren Kozağaçlı, düzenin istediği avukatlar olmayacaklarını belirterek, “Bizler müvekkillerimizin istediği gibi avukatlar olacağız” dedi

 

Uysal avukatlar olmayacağız

ELÇİN YILDIRAL

ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ve İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay’ın da aralarında olduğu 9’u tutuklu 22 avukatın yargılanmasına Silivri’deki İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. 300’ü aşkın meslektaşı tarafından savunulan ÇHD’li avukatlar duruşma salonuna “Devrimci avukatlar onurumuzdur” sloganlarıyla eşliğinde girdi. Hukuk devleti anlayışını “helvadan put yapmaya” benzeten Kozağaçlı, “Liberal burjuva devlet aygıtı, hukuk devletini acıktığında yemek için inşa etmiştir. Özetle hukuk devleti vaatleri tamamen yalandır. Hukuk devleti, bir tapınma nesnesi, bir kutsal inek haline gelmiştir” dedi. Savunmasında adalet ile hukuk devleti karşılaştırması yapan Kozağaçlı, “Çok iyi vatandaşlar olsak, açlık ve polis dayağından ölmekten başka bir seçenek sunuyor musunuz bize?” diye sordu. Kozağaçlı, haziran ayaklanmasına değinerek, “Bir kararname ile temel hak ve özgürlükler askıya alınıyor. Hukuk devleti işten bundan ibaret. Ben ne yapayım böyle temel hak ve özgürlüğü. Al çöpe at” şeklinde konuştu.

‘ANAYASALAR SAHTE METİN’
“Anayasalar sahte metinlerdir” diyen Kozağaçlı, yoksulların avukatlığını yaptıklarını belirterek, “Sizin istediğiniz gibi avukatlar olmayacağız. Bizler müvekkillerimizin istediği gibi avukatlar olacağız” diye konuştu. Kozağaçlı’nın ardından tutuklu avukat Ebru Timtik’in savunmasına geçildi. Timtik, mahkemenin siyasi bir mahkeme olduğuna vurgu yaparak, iddianamenin de ideolojik olduğunu söyledi. Timtik, avukatların iddianameyle hedef alındığını belirterek,  devrimci avukat kimliklerinin vurulmak istendiğini ifade etti.

TANAY: BİR HEYULA YARATILDI
Ebru Timtik’in ardından tutuklu yargılanan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay savunma yaptı. Tanay, siyasal yargılamaları anlatarak savunmasını yapacağını anlattı. 11 Eylül’den sonra yaratılan terör heyulasına karşı siyasi dava avukatlarının bulunduğunu ifade eden Tanay, iddianameyi hazırlayan savcı Adem Özcan’ın yeni bir dönem başlattığını belirteti.
Duruşmuyı çok sayıda yabancı avukatın yanı sıra CHP Milletvekilleri Mahmut Tanal, İlhan Cihaner ve HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de izledi.

 

Birgün

Hits: 976