Yargıtay itirazı reddetti: Ali İsmail'in davası Kayseri'de kaldı

~ 05.12.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın Eskişehir’den Kayseri’ye alınmasına yönelik itiraz Yargıtay tarafından reddedildi.

Elif Örnek - soL

19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın, talimatı veren polislerin de aralarında bulunduğu kişiler tarafından dövülerek öldürülmesine ilişkin davanın farklı bir şehirde görülmesi kararına yapılan itirazı Yargıtay 6. Ceza Dairesi karara bağladı. Yargıtay, 29 Kasım Cuma günü aldığı kararda davanın Eskişehir’den Kayseri’de alınmasını yerinde bularak itirazları reddetti.

Korkmaz ailesinin avukatları UYAP üzerinden davanın Kayseri’ye gönderilmesine karşı itirazda bulunmuşlardı. Yargıtay, “güvenliğin” sağlanamayacağı yönündeki iddiaların ardından nakledilen davanın, Kayseri’de görülmesini yerinde buldu.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği ve davanın başka bir şehirde gönderilmesi yönünde görüş bildirdiği yazısında gerekçe olarak devam eden demokratik eylemleri göstermişti. “Adalet Nöbeti”ni yargıyı etkileme çabası olarak yansıtan Tuna, Korkmaz ailesinin avukatlarının da “marjinal örgütlerle bağlantılı” olduklarını iddia etmişti. Konuyla ilgili görüşüne başvurulan Adalet Bakanlığı da Yargıtay’a gönderdiği ve Bakan Sadullah Ergin’in imzasını taşıyan yazıda, Vali Tuna’nın iddialarına yer vererek davanın başka bir şehre nakledilmesini istemişti.

Hits: 895