Yakut: Kızlı erkekli eğitim büyük yanlış!

~ 20.11.2013, Yeni Yaklaşımlar ~

TBMM Başkanvekili AKP'li Sadık Yakut, Meclis'teki 14. Ulusal Çocuk Formu'nda karma eğitim ile ilgili çok tartışılacak bir açıklama yaptı.

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan "kızlı erkekli ev" tartışmasında korkulan oldu. Tartışmanın ilk günlerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hedefin "karma eğitim" olduğuna dikkat çekmişti. Hedefin AKP milletvekili TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'un ifadeleri ile yerini buldu.


Batıcılık adına...

Yakut, TBMM'deki Ulusal Çocuk Forumu'nda "Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa yapılan bir yanlışlık, Batıcılık adına çocukların aynı okullarda okutulması" dedi. 

Batı'dan gelip okul açanlara değinen Yakut, "Galatasaray Erkek Lisesi, İtalyan Kız Lisesi, Alman Kız Lisesi diye kendileri kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı özellikle Türkiye’de okullar açıp eğitim yaptırırken, maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılması da büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.


Düzenleme sinyali mi?

Yakut, açıklamasını "İnşallah bu yanlış önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” diyerek konu ile ilgili yeni bir düzenlemenin sinyalini verdi.

 

Cumhuriyet

Hits: 1061